3-dnevni vaginalni vaginalni: koristi, nuspojave, interakcije, slike, upozorenja i doziranje

Generički naziv (S): klotrimazol

Ovaj lijek se koristi za liječenje vaginalni kvasac infekcije. Klotrimazol smanjuje vaginalnu gori, svrbež i iscjedak koji se može pojaviti s ovim stanjem. Ovaj lijek je azola antifungalna. Djeluje na zaustavljanje rasta plijesni (gljivica) koji uzrokuje infekciju. Vaginalni proizvod dolazi u 2 oblika (vaginalni krema ili tableta). Neki proizvodi dolaze s krema se nanosi na područje oko vanjske strane vagine.

Pitajte svog liječnika prije korištenja ovog lijeka za samoliječenje, ako vam je ovo prvi vaginalna infekcija. Ovaj lijek djeluje samo za vaginalnih gljivičnih infekcija. Vi svibanj imati različite vrste infekcije (kao što su bakterijske vaginoze) i može trebati različite lijekove.

Ako imate groznicu, zimicu, gripe su slični simptomima, želuca / bolovi u trbuhu, ili loše-mirisna vaginalni iscjedak, ne koristite ove lijekove. Obratite se svom liječniku odmah, jer to mogu biti znakovi ozbiljnije infekcije.

Ako ste pomoću over-the-counter proizvod za samo-liječiti, pročitajte sve upute na pakiranju proizvoda prije korištenja ovog lijeka. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom ljekarniku. Ako je liječnik propisao ovaj lijek, koristite ga kako je propisano.

Pročitajte Uputu o lijeku dostupne s ovim proizvodom. Obratite se svom liječniku ili ljekarniku ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj proizvod je samo za vaginalnu upotrebu. Perite ruke prije i poslije upotrebe. Izbjegavati kontakt ovaj proizvod sa svojim očima. Ako dospije u oči, isperite ih odmah s mnogo vode. Nazovite svog liječnika ako se nadraženost očiju ne prestane.

Doziranje ovisi o vašem zdravstvenom stanju i odgovoru na liječenje. Koristite lijekove obično jednom dnevno prije spavanja za 1 do 7 noći, ovisno o proizvodu koji se koristi, ili po preporuci liječnika.

Ako koristite vaginalna krema, slijedite upute paket o tome kako popuniti / koristiti aplikator s kremom. Lezite na leđa s koljena prema prsima. Umetnite jedan aplikator ispunjen s vrhnjem u vaginu koliko god je to udobno ići. Polako pritisnite klip aplikatora na nanesite kremu. Provjerite jeste li umetnuli ispravnu kremu za uporabu unutar vagine, a ne krema za primjenu na vanjskim genitalijama (vulve).

Ako koristite vaginalna tableta, možete koristiti ili aplikator ili prst da ubacite tabletu. Razmotati tabletu prije uporabe. Slijedite upute paketa o tome kako popuniti aplikator s vaginalnom tabletom. Lezite na leđa s koljena prema prsima. Umetnite tabletu ili aplikator u vaginu koliko god je to udobno ići. Polako pritisnite klip aplikatora za oslobađanje tableta.

Ako imate svrbež / gori oko izvan vagine (vulve), nanesite kremu za kožu kako bi se to područje obično jednom ili dva puta dnevno za ne više od 7 dana. Ako koristite proizvod sa samo vaginalne kreme, možete se prijaviti malu količinu vaginalnog kreme na tom području.

Nastavite koristiti ovaj lijek svaki dan za puno radno vrijeme propisanog, čak i ako simptomi nestaju nakon nekoliko dana ili ako menstruacije počinje. Zaustavljanje lijekove prerano može dopustiti da se kvasac infekcije vratiti.

Ne koristite tampone, douches, spermicidi i drugi vaginalni proizvode dok koristite ovaj lijek. Bez mirisa higijenski ulošci mogu se koristiti za Vašu menstruacije ili kako bi zaštitili svoju odjeću od istjecanja lijeka.

Obavijestite svog liječnika ako vam se stanje ne popravi nakon 3 dana ili traje više od 7 dana. Obavijestite svog liječnika ako infekcija se vraća u roku od 2 mjeseca. Možda će vam trebati drugačije ili dodatne lijekove za liječenje vaše stanje.

Vidi također koristi sekciju.

Vaginalni / uretre spaljivanje / svrab / bol ili niže trbušni grčevi se mogu pojaviti. Ako bilo koji od ovih učinaka ustrajati ili pogoršati, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika odmah.

Ako je liječnik usmjerena vas da koristite ove lijekove, ne zaboravite da je on ili ona je ocijenila da je korist za vas je veći od rizika od nuspojava. Mnogi ljudi koji koriste ovaj lijek ne imati ozbiljne nuspojave.

Vrlo ozbiljna alergijska reakcija na ovaj lijek je malo vjerojatno, ali odmah potražite liječničku pomoć ako se dogodi. Simptomi ozbiljne alergijske reakcije mogu uključivati: osip, svrbež / bubrenja (posebno lice / jezika / grlu), žestoko vrtoglavica, problema s disanjem.

Ovo nije potpun popis mogućih nuspojava. Ako primjetite druge učinke koji nisu gore navedeni, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

U SAD-u –

Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088 ili www.fda.gov/medwatch~~pobj.

U Kanadi – Nazovite svog liječnika za medicinske savjete o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave Health Canada na 1-866-234-2345.

Vidi također koristi sekciju.

Prije korištenja ovog lijeka, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika ako ste alergični na I; ili na druge azolnih antifungalna sredstva (kao što su terkonazol, flukonazol,., ili ako imate bilo kakvih drugih alergija Ovaj proizvod može sadržavati neaktivne sastojke koji mogu izazvati alergijske reakcije ili drugih problema Razgovarajte sa svojim ljekarnikom za više detalja..

Ako imate bilo koji od sljedećih zdravstvenih problema, obratite se svom liječniku ili ljekarniku prije korištenja ovog lijeka: dijabetes, problemi imunoloskog sustava (kao što su HIV -AIDS), česte vaginalne gljivične infekcije (više od 3 u 6 mjeseci ili 4 u 1 godini) ,

Prije operacije, obavijestite svog liječnika ili stomatologa o svim proizvodima koje koristite (uključujući lijekove na recept, nonprescription lijekova i biljnih proizvoda).

Pitajte svog liječnika da li možete imati spolne odnose dok koristite ovaj proizvod. Ovaj proizvod može oslabiti gumeni proizvodi (kao što su lateks kondomi, dijafragme, cervikalne kape) i dovesti do neuspjeha. To može dovesti do trudnoće. Stoga, nemojte koristiti ove proizvode tijekom liječenja ovim lijekovima. Posavjetujte se s liječnikom o drugim oblicima zaštite barijere / kontracepcije (kao što je poliuretanski kondomi) za to vrijeme.

Nemojte koristiti ovaj lijek za samoliječenje, ako ste trudni. Tijekom trudnoće, ovaj lijek treba koristiti samo kada je jasno potrebno. Ako ste trudni, slijedite liječničke upute o tome kako koristiti aplikator za umetanje ovaj lijek. Razgovarajte o rizicima i koristima sa svojim liječnikom.

Nije poznato hoće li se ovaj lijek prelazi u majčino mlijeko. Konzultirajte svog liječnika prije -feeding dojke.

Učinci nekih lijekova može promijeniti ako se uzme drugih lijekova ili biljnih proizvoda u isto vrijeme. To može povećati rizik za ozbiljne nuspojave ili može uzrokovati lijekove ne raditi ispravno. Ove interakcije lijekova su moguće, ali ne uvijek dogoditi. Vaš liječnik ili ljekarnik često može spriječiti ili upravljanje odnosima s promjenom kako koristite lijekove ili pomno praćenje.

Da bi se vaš liječnik i ljekarnik vam dati najbolju njegu, obavezno obavijestite svog liječnika i ljekarnika o svim proizvodima koje koristite (uključujući lijekove na recept, nonprescription lijekova i biljnih proizvoda) prije početka liječenja s ovim proizvodom. Dok koristite ovaj proizvod nemojte pokrenuti, zaustaviti ili promijeniti dozu bilo kojim drugim lijekovima koje koristite, bez vašeg liječnika odobrenje.

Neki proizvodi koji mogu povećati rizik od vaginalnih gljivičnih infekcija su antibiotici, kortikosteroidi (kao što je prednizon), te lijekove koji potiskuju imunološki sustav (kao što su ciklosporin, metotreksat).

Držite popis svih proizvoda koje koristite. Podijelite popis sa svojim liječnikom i ljekarnikom da se smanji rizik od ozbiljnih lijekove problema.

Ovaj lijek može biti štetno ako se proguta. Ako gutanja ili predoziranje se sumnja, kontaktirajte Centar za trovanja ili hitnu pomoć odmah. Američki stanovnici mogu nazvati njihov lokalni Centar za trovanja na 1-800-222-1222. Kanada stanovnici mogu nazvati pokrajinski Centar za trovanja.

Nemojte dijeliti ovaj lijek s drugima.

Kako bi spriječili vaginalni kvasac infekcije, temeljito osušite genitalija nakon tuširanja, kupanja ili plivanja. Izbjegavajte nošenje uske traperice, najlon donje rublje, najlonke, mokri kupaći kostim, ili vlažne / znojne vježbe odjeću za duže vrijeme. Nosite pamučne donje rublje i promijeniti svoje donje rublje svaki dan.

Ako vaš seksualni partner doživljava simptome, trebali bi kontaktirati svog liječnika odmah.

Ako propustite dozu, koristite ga čim se sjetite. Ako je u blizini vrijeme sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i nastaviti Vaš uobičajeni raspored doziranja. Ne dvostruko dozu da nadoknaditi.

Čuvati na sobnoj temperaturi između 36-86 stupnjeva F (2-30 stupnjeva C) daleko od svjetla i vlage. Ne skladištiti u kupaonici. Držite sve lijekove izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Ne ispuštati lijekove u WC ili sipati ih u odvod, osim ako za to uputio. Pravilno odbaciti ovaj proizvod kad je istekla ili više nije potrebna. ili lokalna tvrtka za odlaganje otpada za više detalja o tome kako sigurno odbaciti svoj proizvod.

Listopada 2015. Copyright (c) 2015

Sa ‘s ormariću, možete provjeriti interakcija s lijekovima.