A & D cinkov oksid krema za lokalnu primjenu: koristi, nuspojave, interakcije, slike, upozorenja i doziranje

Ovaj lijek se koristi za liječenje i spriječiti pelenski osip i druge manje iritacije kože (na primjer, opekotine, posjekotine, ogrebotine). Djeluje tako da tvori barijeru na koži kako bi ga zaštitili od iritansa / vlage.

Koristite ovaj lijek samo na koži. Slijedite sve upute na ambalaži proizvoda ili koristiti prema uputama liječnika. Ako niste sigurni u neki od podataka, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Izbjegavajte uzimajući ove lijekove u oči. Ako to ne učinite dobiti lijekove u oči, isperite ih s mnogo vode.

Ako koristite sprej, protresti posudu i prije svake uporabe.

Ovaj lijek bi trebao početi raditi u roku od 12 sati. Obavijestite svog liječnika ako vam se stanje pogorša, ne poboljšava, potraje dulje od 7 dana, ili se pojavi opet nakon nekoliko dana.

Ako je liječnik usmjerena vas da koristite ove lijekove, ne zaboravite da je on ili ona je ocijenila da je korist za vas je veći od rizika od nuspojava. Mnogi ljudi koji koriste ovaj lijek ne imati ozbiljne nuspojave.

Obavijestite svog liječnika odmah ako se pojavi taj vjerojatno nuspojava: iritaciju kože.

Vrlo ozbiljna alergijska reakcija na ovaj lijek je rijetkost. Međutim, odmah potražite liječničku pomoć ako primijetite bilo kakve simptome ozbiljne alergijske reakcije, uključujući: osip, svrbež / otekline (posebno lice / jezika / grlo), žestoko vrtoglavica, problema s disanjem.

Ovo nije potpun popis mogućih nuspojava. Ako primjetite druge učinke koji nisu gore navedeni, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

U SAD-u –

Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088 ili www.fda.gov/medwatch~~pobj.

U Kanadi – Nazovite svog liječnika za medicinske savjete o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave Health Canada na 1-866-234-2345.

Prije korištenja cink oksid, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika ako ste alergični na I; ili ako imate bilo kakvih drugih alergija. Ovaj proizvod može sadržavati neaktivne sastojke koji mogu izazvati alergijske reakcije ili druge probleme. Razgovarajte sa svojim ljekarnikom za više detalja.

Ako imate sljedećih zdravstvenih problema, obratite se liječniku ili ljekarniku prije korištenja ovog proizvoda: infekcije kože u zahvaćenom području.

Obavijestite svog liječnika ako ste trudni prije korištenja ovog lijeka.

Nije poznato hoće li se ovaj lijek prelazi u majčino mlijeko. Konzultirajte svog liječnika prije -feeding dojke.

Ako koristite ovaj proizvod pod svojim liječnikom smjeru, Vaš liječnik ili ljekarnik već može biti svjestan mogućih interakcija lijekova i može vam praćenje za njih. Ne mogu pokrenuti, zaustaviti ili promijeniti dozu bilo kojeg lijeka prije nego što provjerite sa svojim liječnikom ili ljekarnikom prije.

Prije korištenja ovog proizvoda, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika ako koristite bilo koji od sljedećih proizvoda: drugih kožnih proizvoda koji se nanose na zahvaćena područja.

Ovaj dokument ne sadrži sve moguće interakcije. Stoga, prije korištenja ovog proizvoda, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika o svim proizvodima koje koristite. Držite popis svih lijekova s ​​vama i dijeljenje popis sa svojim liječnikom i ljekarnikom.

Ovaj lijek može biti štetno ako se proguta. Ako gutanja ili predoziranje se sumnja, kontaktirajte Centar za trovanja ili hitnu pomoć odmah. Američki stanovnici mogu nazvati njihov lokalni Centar za trovanja na 1-800-222-1222. Kanada stanovnici mogu nazvati pokrajinski Centar za trovanja.

Držite sve redovne medicinske i laboratorijske preglede.

Kako bi spriječili pelenski osip, provjerite bebinu pelenu često, i mijenjati pelene kad god se pojavi mokro / prljavo.

Nije primjenjivo.

Pogledajte informacije o čuvanju otisnutog na pakiranju. Ako imate bilo kakvih pitanja o skladištenju, obratite se svom ljekarniku. Držite sve proizvode droge izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Ne ispuštati lijekove u WC ili sipati ih u odvod, osim ako za to uputio. Pravilno odbaciti ovaj proizvod kad je istekla ili više nije potrebna. ili lokalna tvrtka za odlaganje otpada za više detalja o tome kako sigurno odbaciti svoj proizvod.

Listopada 2015. Copyright (c) 2015

Sa ‘s ormariću, možete provjeriti interakcija s lijekovima.