Abeceda zdravstvenih tvrdnji

Ako su težine ili pretilo to može biti posljedica premalo informacija o prehrani, prema Upravi za hranu i lijekove (FDA). FDA je predložio Zdravlje Informacije za bolje prehrane programa želi poboljšati svoje razumijevanje o zdravstvenim posljedicama svojih izbora hrane. Njihov plan je da zategnuti ograničenja na proizvođače hrane kako bi se osiguralo istinite tvrdnje o zdravlju na naljepnicama, tako da možete odabrati zdravije hrane. Hoće li to pomoći potrošačima ili samo dodati na moru konfuzije o prehrani i zdravlju?

Kalcij i osteoporoza; Prehrambene masti i aj; Zasićene masnoće i kolesterol i rizik od srčanih bo; Šećerni alkoholi i zubni Carie; Vlakna i aj; Folna kiselina i neuralne cijevi mana; Voće i povrće i aj; Topiva vlakna i koronarnih srčanih bo; Natrij i hypertensio; Soja proteina i rizik od srčanih bo; Stanols / steroli i rizik od srčanih bo; Orašasti plodovi i kardiovaskularne bolesti

Razvrstavanje kroz zdravstvene tvrdnje ožbukani na proizvode je kao hodanje u minsko polje. Dobra vijest je da je FDA obećava kako bi se poboljšala provedba novih pravila i propisa, koji bi trebao dovesti do naljepnice možemo vjerovati. Cilj novog programa je da vam pomoći razumjeti ‘tvrde igru ​​”i razlikovati kvalificiranih i nekvalificiranih potraživanja.

Primjer ovlaštene zdravstvene zahtjeva, onaj koji mora sadržavati upućivanje na hranu ili tvari i bolesti, jest: “kalcij može smanjiti rizik od osteoporoze”. Budući da, bezuvjetno zdravstvena tvrdnja spada pod okriljem jednog struktura / funkcija zahtjeva, što može samo opisati kako se hrane ili tvari utječe na tjelesnu strukturu ili svoju funkciju i ne može upućivati ​​na bolest, odnosno ‘Kalcij pomaže gradi zdrave kosti “. Može što reći razlika između ta dva zahtjeva Vjerojatno ne – većina ljudi će zaključiti istu korist od oba izvještaja.

Program predlaže sustav koji će rang zdravstvene tvrdnje na skali od A-D. Proizvodi s “A” zdravstvenih tvrdnji imati najviše uvjerljiv dokaz koji podržava udrugu slično sljedećim zahtjevima koji su jedini FDA odobrila zdravstvene tvrdnje

Zdravstvene tvrdnje rang “B” će imati značajan znanstveni dokaz, ali ne mora biti konačan. Rangiranje “C” i “D” bi značilo da dokazi nisu značajni i stoga tvrdnja ne podržava adekvatna znanstvena istraživanja. Osim toga, nekvalificirani zdravstvene tvrdnje treba priložiti izjavu o odricanju kao što je “ovaj proizvod nije namijenjen dijagnosticirati, liječiti, izliječiti ili spriječiti bilo kakve bolesti ‘. Sustav, u najboljem slučaju, pomoći će potrošači tražiti istinu u oglašavanju, a ne biti lako zavedeni o prehrani i bolesti odnosima. FDA se nada da će proizvođači razvijaju zdravije proizvode, a ne pokušavati zabludu jezik koji zbunjuje potrošače.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha