abraxane

Ne primjenjivati ​​paklitaksela čestice proteina vezanog za injekcijske suspenzije terapije u bolesnika s osnovnim neutrofila broji manje od 1500 stanica / mm (3). Izvođenje česte broji periferne krvi pratiti pojavu supresije koštane srži. Ne zamijeniti ili s drugim paklitaksela formulacijama.

Koristi za Abraxane

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Farmakološka Klasa: inhibitor mitoze

Paklitaksela pripada skupini lijekova koji se nazivaju antineoplastici (lijekovi raka). To ometa rast stanica raka, koje su na kraju uništene po tijelu. Budući da je rast normalnih stanica tijela također mogu biti pogođeni paklitaksela, drugih neželjenih efekata također će se pojaviti.

Ovaj lijek treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ove namjene nisu uključeni u označavanje proizvoda, paklitaksel protein vezan koristi u nekih bolesnika sa slijedećim medicinskim stanjem

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Abraxane

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi do učinaka paklitaksela proteina vezanog injekciju u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost paklitaksela protein vezan injekcije u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati neželjene učinke koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali ovaj lijek.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Dobit ćete ovaj lijek, dok ste u bolnici ili liječenje raka centra. Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni ovaj lijek radi ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Muškarci koji su primali ovaj lijek ne bi trebao ocu djeteta. Ovaj lijek može naškoditi nerođenom djetetu svog partnera.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, promuklost, problema s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta dok primate ovaj lijek.

Paklitaksela može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, što će povećati šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita u krvi, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, to su mjere opreza koje možete poduzeti kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Ovaj lijek je napravljen od doniranih ljudske krvi. Iako je rizik nizak, neki ljudi su dobili virusa iz ljudske krvi. Ljudska donatori i donirali krv su i testirani na viruse prije nego što lijek je spreman. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako vam se to odnosi.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate gori, ukočenost, trnce, ili bolne senzacije u rukama, ruke, noge, ili noge. To mogu biti simptomi stanja koje se naziva senzorna neuropatija.

Pluća ili disanjem problemi mogu pojaviti ako primate ovaj lijek zajedno s gemcitabinom. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate otežano disanje, poteškoće s disanjem, ili uporni suhi kašalj.

Pravilna uporaba Abraxane

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Mjere opreza tijekom korištenja Abraxane

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Raka gušterače fluorouracil, Tarceva, gemcitabin, gemzar, Afinitor, Sutent

Rak dojke metastatičke tamoksifen, anastrozol, letrozol, Arimidex, Taxol, Xeloda

Ne-malih plućnih stanica avastin, metotreksat, Taxol, cisplatin, Opdivo, paklitaksel

Rak dojke metotreksat, tamoksifen, anastrozol, letrozol, Arimidex, Taxol

Abraxane nuspojave

Abraxane (paklitaksel vezana proteinom)