acatuss oralne: koristi, nuspojave, interakcije, slike, upozorenja i doziranje

Generički naziv (S): guaifenesin

Guaifenesin se koristi za liječenje kašlja i zagušenja uzrokovane prehlada, bronhitisa i drugih bolesti disanje. Ovaj proizvod se obično ne koriste za tekuće kašalj od pušenja ili dugoročnih problema s disanjem (kao što su kronični bronhitis, emfizem), osim u režiji svog liječnika. Guaifenesin je iskašljavanje. Djeluje na stanjivanje i navijanjem sluzi u dišnim putevima, čišćenje zagušenja, i što lakše diše.

Ako ste self-liječenje s ovim lijekovima, važno je pročitati upute paket pažljivo prije nego što počnete koristiti ovaj proizvod kako bi bili sigurni da je pravo za vas. (Vidi također Mjere opreza sekciji.)

Kašalj -i-hladno proizvodi nisu prikazani biti siguran i učinkovit u djece mlađe od 6 godina. Stoga, nemojte koristiti ovaj proizvod za liječenje simptome prehlade u djece mlađe od 6 godina, osim ako izričito usmjerena od strane liječnika. Neki proizvodi (kao što je dugo-djelujući tablete / kapsule) ne preporučuje za primjenu u djece mlađe od 12 godina. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika za više detalja o korištenju proizvoda sigurno.

Ovi proizvodi ne liječe ili skratiti trajanje prehlade. Kako bi se smanjio rizik za nuspojave, pažljivo slijedite sve upute za doziranje. Ne daj drugi kašalj -I-hladno lijekove koji bi mogli sadržavati iste ili slične sastojke (vidjeti također dio interakcije lijekova). Pitajte liječnika ili ljekarnika o drugim načinima za ublažavanje kašlja i prehlade simptome (kao što je pijenje dovoljno tekućine, koristite ovlaživač ili slane kapi za nos / aerosol).

Uzmi ovaj lijek na usta sa ili bez hrane, prema uputama liječnika, obično svakih 4 sata. Ako ste self-liječenje, slijedite sve upute na pakiranju proizvoda. Ako niste sigurni u neki od podataka, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Guaifenesin može imati gorak okus. Ne dijele tablete, osim ako oni imaju rezultat liniju i Vaš liječnik ili ljekarnik ne kaže da to učinite. Progutajte cijelu ili podijeliti tabletu bez drobljenja ili žvakati.

Ako koristite tekući oblik ovog lijeka, pažljivo izmjeriti dozu pomoću posebnog uređaja za mjerenje / žlicu. Ne koristite u kućanstvu žlicu jer vi svibanj ne dobiti ispravnu dozu.

Za praškastih paketa, isprazniti cijeli sadržaj paketa na jeziku i progutati. Kako bi se spriječilo gorak okus, ne žvakati.

Doziranje se temelji na vašoj dobi, zdravstvenom stanju i odgovoru na liječenje. Nemojte uzeti više od 6 doza u jednom danu. Ne povećati dozu ili se ovaj lijek češće od usmjerena.

Pijte puno tekućine za vrijeme uzimanja ovog lijeka. Tekućine će pomoći razbiti sluz i jasan zagušenja.

Obavijestite svog liječnika ako tvoj kašalj je u pratnji groznica, teške upale grla, osip, uporna glavobolja, ili ako se nastavi, vraća ili se pogoršava nakon 7 dana. To mogu biti znakovi ozbiljnih medicinskih problema. Odmah potražite liječničku pomoć ako mislite da ste svibanj imati ozbiljan medicinski problem.

može se pojaviti mučnina ili povraćanje. Ako bilo koji od ovih učinaka ustrajati ili pogoršati, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika odmah.

Ako je liječnik usmjerena vas da koristite ove lijekove, ne zaboravite da je on ili ona je ocijenila da je korist za vas je veći od rizika od nuspojava. Većina ljudi koji koriste ovaj lijek ne imati ozbiljne nuspojave.

Vrlo ozbiljna alergijska reakcija na ovaj lijek je rijetkost. Međutim, odmah potražite liječničku pomoć ako primijetite bilo kakve simptome ozbiljne alergijske reakcije, uključujući: osip, svrbež / otekline (posebno lice / jezika / grlo), žestoko vrtoglavica, problema s disanjem.

Ovo nije potpun popis mogućih nuspojava. Ako primjetite druge učinke koji nisu gore navedeni, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

U SAD-u –

Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088 ili www.fda.gov/medwatch~~pobj.

U Kanadi – Nazovite svog liječnika za medicinske savjete o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave Health Canada na 1-866-234-2345.

Prije uzimanja ovog lijeka, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika ako ste alergični na i; ili ako imate bilo kakvih drugih alergija. Ovaj proizvod može sadržavati neaktivne sastojke koji mogu izazvati alergijske reakcije ili druge probleme. Razgovarajte sa svojim ljekarnikom za više detalja.

Prije korištenja ovog lijeka, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika svoju povijest bolesti, naročito: udišući probleme (kao što su emfizem, kronični bronhitis, astmu, kašalj pušača), kašalj s krvlju ili velike količine sluzi.

Tekući oblici ovog proizvoda može sadržavati šećer i / ili alkohola. Potreban je oprez ako imate dijabetes, bolesti jetre, ili bilo koji drugi uvjet koji zahtijeva ograničavanje / izbjegli ove tvari u prehrani. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika o korištenju ovog proizvoda sigurno

Tekući oblici i paketić praška za ove lijekove mogu sadržavati aspartam. Ako imate fenilketonuriju (PKU) ili bilo koji drugi uvjet koji zahtijeva od vas da ograničite unos aspartama (ili fenilalanin), konzultirajte svog liječnika ili ljekarnika o korištenju ovog proizvoda sigurno.

Prije operacije, obavijestite svog liječnika ili stomatologa o svim proizvodima koje koristite (uključujući lijekove na recept, nonprescription lijekova i biljnih proizvoda).

Tijekom trudnoće, ovaj lijek treba koristiti samo kada je jasno potrebno. Razgovarajte o rizicima i koristima sa svojim liječnikom.

Nije poznato je li guaifenesin prelazi u majčino mlijeko. Razgovarajte o rizicima i koristima sa svojim liječnikom prije nego -feeding dojke.

Učinci nekih lijekova može promijeniti ako se uzme drugih lijekova ili biljnih proizvoda u isto vrijeme. To može povećati rizik za ozbiljne nuspojave ili može uzrokovati lijekove ne raditi ispravno. Ove interakcije lijekova su moguće, ali ne uvijek dogoditi. Vaš liječnik ili ljekarnik često može spriječiti ili upravljanje odnosima s promjenom kako koristite lijekove ili pomno praćenje.

Da bi se vaš liječnik i ljekarnik vam dati najbolju njegu, obavezno obavijestite svog liječnika i ljekarnika o svim proizvodima koje koristite (uključujući lijekove na recept, nonprescription lijekova i biljnih proizvoda) prije početka liječenja s ovim proizvodom. Dok koristite ovaj proizvod nemojte pokrenuti, zaustaviti ili promijeniti dozu bilo kojim drugim lijekovima koje koristite, bez vašeg liječnika odobrenje.

Guaifenesin je dostupan u oba recepta i nonprescription proizvode. Provjerite etikete svim lijekovima kako bi bili sigurni da ne uzimate više od jednog proizvoda koji sadrži guaifenesin.

Ovaj proizvod može utjecati na rezultate nekih laboratorijskih testova (kao što su razina urina određenih kiselina). Pobrinite se da laboratorijsko osoblje i svi vaši liječnici znaju da koriste ovaj lijek.

Držite popis svih proizvoda koje koristite. Podijelite popis sa svojim liječnikom i ljekarnikom da se smanji rizik od ozbiljnih lijekove problema.

Ako se sumnja na predoziranje, kontaktirajte Centar za trovanja ili hitnu pomoć odmah. Američki stanovnici mogu nazvati njihov lokalni Centar za trovanja na 1-800-222-1222. Kanada stanovnici mogu nazvati pokrajinski Centar za trovanja.

Ako vaš liječnik propisao ovaj lijek, ne dijele ovaj lijek s drugima.

Držite sve redovne medicinske i laboratorijske preglede.

Ovaj lijek je samo za privremenu upotrebu. Nemojte uzimati ovaj lijek dulje od 7 dana, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite. Obavijestite svog liječnika ako vam se stanje traje duže od 7 dana.

Ako propustite dozu, uzmite je čim se sjetite. Ako je u blizini vrijeme sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i nastaviti Vaš uobičajeni raspored doziranja. Ne dvostruko dozu da nadoknaditi.

Čuvati na sobnoj temperaturi, daleko od svjetla i vlage. Ne skladištiti u kupaonici. Ne zamrzavati tekuće oblike ovim lijekovima. Različiti brandovi ove lijekove imaju različite potrebe za pohranu. Provjerite paket proizvoda za upute o tome kako spremiti svoj brand, ili pitati ljekarnika. Držite sve lijekove izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Ne ispuštati lijekove u WC ili sipati ih u odvod, osim ako za to uputio. Pravilno odbaciti ovaj proizvod kad je istekla ili više nije potrebna. ili lokalna tvrtka za odlaganje otpada za više detalja o tome kako sigurno odbaciti svoj proizvod.

Listopada 2015. Copyright (c) 2015

Sa ‘s ormariću, možete provjeriti interakcija s lijekovima.