acitretin (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Vrlo je važno da se acitretin samo kao režiji svog liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Acitretin dolazi s informiranje pacijenata obliku i priručnik. Vrlo je važno da ste pročitali i razumjeli te informacije. Budite sigurni da slijedite ove upute pažljivo i pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja. Od vas će se tražiti da potpišete obrazac pristanka prije početka polaganja ovaj lijek pokazati da ste razumjeli upute.

Bit će vam dati informacije o učiniti vaš P.A.R.T. program, koji se još naziva i trudnoća Prevencija Aktivno potreban tijekom i nakon tretmana program. To je važna informacija o tome kako spriječiti trudnoću dok koristite ovaj lijek. Pitajte svog liječnika o ovom programu, ako imate bilo kakvih pitanja.

To je najbolje da se acitretin s glavnog obroka.

Za žene-Ovaj lijek može uzrokovati urođene mane. Da bi bili sigurni da niste trudni prije početka liječenja, liječnik će vas pitati

skladištenje

Žene koje su u stanju podnijeti djeca moraju koristiti dvije učinkovite oblike kontracepcije zajedno najmanje 2 do 3 godine nakon što su prestali uzimati acitretin kako bi se spriječilo neplanirane trudnoće. Ako ne mislite da je to razumno ili osjećati kao da to ne može učiniti, razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego što počnete uzimati ovaj lijek.

Ne moraju dijeliti ovaj lijek s kim zbog rizika za oštećenja ploda i drugih ozbiljnih nuspojava.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.