adrenalin klorida

Terapijski Klasa: Anafilaksija Agent

Koristi adrenalina klorid

Farmakološka Klasa: Adrenergički

Kemijski Klasa: Alkylarylamine

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost injekcije epinefrina u djece.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke injekcije epinefrina u gerijatrijskih bolesnika. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bolesti srca što može zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali injekciju adrenalin.

Prije Korištenje adrenalin klorid

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže adrenalin. To ne može biti specifična za Adrenalin klorid. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ako koristite ovaj lijek kod kuće, pobrinite se vi ili bilo koji od članova vaše obitelji shvatiti točno kako im je dati. Također, obavijestite svog liječnika ako ste vi ili vaš skrbnik ima teške artritisa rukama. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek se ubrizgava u mišić samo svoj vanjski bedra. Ne ubacivati ​​ovaj lijek u venu ili u mišić stražnjice. Da biste to učinili, može povećati šanse da ozbiljne nuspojave.

Ovaj lijek dolazi s uputama bolesnika. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek dolazi u samoubrizgavač štrcaljke i igle kit koji sadrži ispravnu dozu lijeka, liječnik prepisao.

Ovaj lijek dolazi s autoinjektiranje trenera i odvojenim trenera uputama za uporabu. Svakako prvo vježbati sa svojim autoinjektiranje trenera prije alergija hitne dogodi kako bi bili sigurni da ste spremni za korištenje pravi Adrenaclick®, EpiPen® ili EpiPen Jr® samoinjiciranje u stvarnoj nužde. Samoubrizgavač trener ima sivu boju (za EpiPen® ili EpiPen Jr®) ili bež boje (za Adrenaclick®) i ne sadrži bilo koji lijek ili iglu.

Ne uklanjajte plavi sigurnosni oslobađanje (EpiPen® ili EpiPen Jr®) ili sive završne kape (Adrenaclick®) na samoinjiciranje dok ste spremni da ga upotrijebite. Ne stavljajte palca, prsta ili ruku preko narančaste (EpiPen® ili EpiPen Jr®) ili crvena vrha (Adrenaclick®). Ovo je kako bi se izbjeglo slučajno injekciju.

Možda ćete morati koristiti više od jedne injekcije ako vaš alergijska reakcija ne može biti bolji nakon prvog udarca. Ako je potrebno više od 2 injekcije 1 reakcija, međutim, oni bi trebalo dati samo pod medicinskim nadzorom

Nosite ovaj lijek s vama u sve vrijeme za upotrebu u nuždi u slučaju da imate tešku alergijsku reakciju.

Provjerite ubrizgavanje setove redovito kako bi bili sigurni da tekućina nije promijenila boju. Nemojte koristiti ovaj lijek ako se tekućina je promijenila boju, ili ako postoje čvrste tvari u tekućinu.

Pravilna uporaba adrenalin

Nemojte ponovno koristiti preostali dio medicine koji je ostavio u autoinjektiranje. Odbaciti autoinjektiranje nakon što su ga koristili.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite ubrizgavanje setove na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Ne držite lijek u hladnjaku ili zamrzivaču, ili u pretinac za rukavice u vozilu.

Držite samoinjiciranje u svojoj sudskoj ili nosača cijevi zaštite od oštećenja. Međutim, ova cijev nije vodootporan. Ako ga slučajno ispadne, provjerite oštećenja ili curenja.

Mjere opreza Dok putem adrenalin klorid

Ako se simptomi ne poboljšaju ili ako oni postanu još gore, provjerite sa svojim liječnikom.

Anafilaksija je reakcija opasne po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ili otići na hitnu pomoć što je prije moguće, čak i ako se osjećate bolje nakon korištenja ovog lijeka.

Ovaj lijek može utjecati na razinu šećera u krvi. Ako primijetite promjenu u rezultatima krvi ili urina šećera testova ili ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom liječniku.

Ne ubacivati ​​ovaj lijek u rukama ili nogama. Tu je već manje protok krvi u rukama i nogama, a adrenalin može učiniti da je još gore i izazvati oštećenja na tim tkivima. Ako slučajno ubrizgati adrenalin u svoje ruke ili noge, provjerite sa svojim liječnikom ili otići na hitnu bolničku odmah.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Adrenalinski klorid nuspojave

Adrenalin klorid (epinefrin)

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Anafilaksija prometazin, PHENERGAN, EpiPen, epinefrin, Adrenalin, EpiPen 2-Pak

Alergijske reakcije prednizon, prometazin, benadryl, triamcinolon, difenhidramin, PHENERGAN

Astma, akutni albuterol, Ventolin, deksametazon, ProAir HFA, metilprednisolon, hidrokortizon

Oralni alergijski sindrom EpiPen, epinefrin, Adrenalin, EpiPen 2-Pak, Auvi-Q, EpiPen Jr.

 ili se priključiti adrenalin klorid grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.