AIDS / HIV tretmani i nuspojave: testovi, vrste, i više

Jedini način da znate ako imate HIV ili višem stupnju infekcije, AIDS-a, je da se testirati. CDC preporučuje da se svi u dobi od 13 i 64 između imaju HIV test barem jednom. Vi bi također trebali imati jedan, ako ste imali spolni odnos bez zaštite, ubrizgava drogu, ili ste bili s tuberkuloza, hepatitis, ili STD dijagnoze.

Napravi test probira antitijela (također se naziva imunometoda) traži antitijela – proteini vaše tijelo čini kada se bori napadače poput virusa HIV-a. Većina ljudi čine antitijela test može otkriti u roku od 3 mjeseca nakon što se zarazio, ali to može potrajati i do 6 mjeseci za samo nekoliko.

Kako se testirati, morat ćete dati uzorak krvi, sline ili urina. Postoji nekoliko tipova testova zdravstvenih usluga koristiti za dijagnosticiranje HIV

HIV-pozitivne žene koje razmišljaju o uzimajući trudna – ili su već trudne – imaju mogućnosti koje im mogu pomoći da ostanu zdravi i štite svoje mlade od zaraze HIV-om; Od sredine 1990-ih, testiranje na HIV i preventivne mjere rezultirale su više od pada od 90% u broju djece u SAD-u zaraženih HIV-om u maternici. I nakon tri desetljeća istraživanja, liječnici sada shvatiti kako zanatskih detaljan plan kako bi bebe od HIV-pozitivnih žena iz uzimajući …

Neki testovi potrajati nekoliko dana za rezultate, ali brza HIV testovi, vrsta imuno testom, daju rezultate u 30 minuta ili manje.

Dva at-home HIV testovi su odobreni od strane FDA. Za Početna Access HIV-1 Test System, ubod prstom za uzimanje uzorka krvi i poslati ga u laboratorij za testiranje. Za OraQuick u kući HIV Test, obrisak unutrašnjost usta, koristite kit za testiranje, i dobili rezultate odmah. To može biti manje precizne od Home pristupa sustavu, ipak.

Bez obzira na to što vam test koristiti, rezultati koji kažu da imate virus zahtijeva Naknadno testiranje da se potvrdi dijagnoza HIV-a.

To može biti stresno na testiranje, ali je važno da se taj korak. Rano liječenje može spriječiti HIV postane AIDS-a, najnapredniju fazu bolesti.

Drugi test traži antitijela i tvari od strane virusa, pod nazivom antigen. To se može pronaći HIV u samo dva tjedna nakon što ste bili izloženi.

Test RNA, koja izgleda za sam virus umjesto antitijela, može dijagnosticirati HIV oko 10 dana nakon izlaganja. To je skupo, ipak, i liječnici obično ne preporučujem ga kao prvi screening.