ajuga nipponensis: namjena, nuspojave, interakcije i upozorenja

Ajuga, Junihitoe.

Ajuga nipponensis je biljka. Cijela biljka se koristi kako bi lijek; Ljudi se Ajuga nipponensis za liječenje kašlja, zadržavanje tekućine i bol i oteklina (upala). Također se koristi za jačanje tjelesnih obrambenih (imunitet) i kako bi se spriječilo bolesti jetre.

Preliminarna istraživanja pokazuju da kemikalije u Ajuga nipponensis može pomoći u borbi protiv raka i štite jetru.

Dovoljno dokaza fo; Kašalj; Upala; Zadržavanje tekućine; Prevencija bolesti jetre; Ostali uvjeti. Više dokaza je potrebno da biste ocijenili učinkovitost Ajuga nipponensis za ove namjene.

Nije poznato je li Ajuga nipponensis je sigurno. Nuspojave mogu uključivati ​​proljev, mučnina i povraćanje; Posebne mjere opreza i upozorenja: Trudnoća i dojenje -feeding: Nije dovoljno poznato o korištenju Ajuga nipponensis tijekom trudnoće i grudi -feeding. Ostanite na sigurnoj strani i izbjeći korištenje.

Trenutno nemamo informacije za AJUGA NIPPONENSIS interakcije

Prikladna doza Ajuga nipponensis ovisi o više čimbenika kao što su korisnikova dob, zdravlje, i nekoliko drugih uvjeta. U ovom trenutku ne postoji dovoljno znanstvenih informacija kako bi se utvrdilo odgovarajući raspon doza za Ajuga nipponensis. Imajte na umu da prirodni proizvodi nisu uvijek nužno siguran i doze može biti važno. Budite sigurni da slijedite odgovarajuće upute na etiketama proizvoda i obratite se ljekarniku ili liječniku ili druge liječnikom prije korištenja.

Reference

Liao SC, Chiu TF, Chen JC, Lin CC. Ajuga nipponensis trovanja Makino. Clin Toxicol (PHILA) 200; 43: 583-5.

Prirodni Lijekovi Sveobuhvatna baza potrošača verziji. vidi Prirodni Lijekovi sveobuhvatne baze podataka Professional verzija. ÂTherapeutic Istraživanje fakultet 2009.

Ex. Ginseng, vitamin C, Depresija