akne ph aktualna: koristi, nuspojave, interakcije, slike, upozorenja i doziranje

Generički naziv (S): benzoil-peroksid

Ovaj lijek se koristi za liječenje blage do umjerene akne. On se može koristiti u kombinaciji s drugim acne tretmana. Kada se nanese na kožu, benzoil peroksid djeluje tako da smanjuje količinu akni -causing bakterija i uzrokuje da koža suha i ljuštenja.

Provjerite sastojke na etiketi, čak i ako ste koristili proizvod prije. Proizvođač može se promijenila sastojke. Također, proizvodi sa sličnim imenima mogu sadržavati različite sastojke namijenjene za različite svrhe. Uzimajući krivi proizvod mogao naškoditi.

Pročitajte Uputu o lijeku ako je dostupan od svog ljekarnika prije nego što počnete koristiti ovaj uređaj i svaki put kada se napuniti. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

Prije uporabe ovog proizvoda za prvi put, provjerite da li ste alergični na njega. Za provjeru, staviti malu količinu na jedan ili dva mala područja akni tri dana. Ako imate alergijsku reakciju, prestanite koristiti taj proizvod i dobiti liječničku pomoć odmah (vidi simptome alergijske reakcije u dijelu nuspojave). Ako ne imati alergijsku reakciju, možete koristiti proizvod.

Postoje mnogi benzoil peroksid proizvodi dostupni. Mnogi se mogu kupiti bez recepta. Neki proizvodi (kao što su sredstva za čišćenje, pjena, ili losione) može zahtijevati recept. Konzultirajte svog liječnika ili ljekarnika o izboru proizvoda koji je najbolji za vas. Ako ste pomoću over-the-counter proizvod za samo-liječiti, pročitajte i slijedite sve upute na pakiranju proizvoda prije korištenja ovog lijeka. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svom ljekarniku. Ako je liječnik propisao ovaj lijek, koristite ga kako je propisano.

Neki proizvodi zahtijevaju trese prije uporabe. Provjerite svoj paket proizvoda kako bi vidjeli je li vaš oblik ove lijekove treba poljuljati.

Nanesite benzoil peroksid na područjima kože pogođene acne. Izbjegavajte uzimajući ove lijekove u oči, u nos ili usta, ili na bilo kojem području slomljen kožu jer to može izazvati iritaciju. Ako se to dogodi, isperite područje s mnogo vode. Benzoil peroksid mogu izbjeljivati ​​kosu ili tkanine. Koristite pažljivo i izbjegavajte kontakt s kosom, odjeću i namještaj.

Ako koristite sredstva za čišćenje koja sadrže benzoil peroksid, mokro zahvaćeno područje. Nježno utrljati sredstvo za čišćenje u kožu za 10-20 sekundi. Rad u punom pjenu te dobro isprati, a zatim osušite. Ako dođe do previše sušenje, možda ćete morati isprati sredstvo za čišćenje od prije ili ga koristiti rjeđe. Konzultirajte svog liječnika ili ljekarnika za daljnje detalje.

Ako koristite tekućinu za pranje, čišćenje pločicom ili sredstvo za čišćenje bar, ga koristiti umjesto sapuna jednom ili dva puta dnevno. Navlažite kožu prije nanošenja lagano raditi do sapunica za 10 do 20 sekundi, te dobro isprati. Ne trljajte kožu.

Ako koristite kremu za brijanje, prvo navlažite površine koja se obrija. Nanesite malu količinu lijeka, lagano utrljati u tom području, a zatim obrijati.

Ako koristite kremu, pjenu, losion ili gel, primjenjuju se na zahvaćena područja prema uputama, obično jednom ili dva puta dnevno. Prije nanošenja svake doze, nježno oprati zahvaćeno područje s blagim sredstvom za čišćenje, a zatim osušite. Nanesite malu količinu lijeka na zahvaćena područja i utrljajte nježno. Neki proizvodi mogu zahtijevati ispiranje off nakon prijave za određenu količinu vremena. Provjerite svoj paket proizvoda kako bi vidjeli je li vaš oblik ove lijekove treba isprati.

Ako koristite lijekom jastučići ili spužve, operite oštećenu kožu s blagim sredstvom za čišćenje, a zatim osušite. Obrišite jastučić ili spužvom lagano na kožu primijeniti lijekove, obično jednom ili dva puta dnevno na kožu kao što je propisano.

Doziranje ovisi o vašem zdravstvenom stanju i odgovoru na terapiju. Poboljšanje akni se obično vidi nakon 3 tjedna korištenja, te maksimalnu korist nakon 8-12 tjedana korištenja. Ne povećati dozu ili koristiti ovaj lijek češće ili duže od usmjerena. Vaš stanje neće poboljšati bilo brže, i vaš rizik od nuspojava će se povećati.

Ako se vaše stanje opstaje ili se povećava, ili ako mislite da ste svibanj imati ozbiljan medicinski problem, potražiti liječničku pomoć odmah.

Kožne reakcije kao što su piling, svrbeža, iritacije i crvenilo kože može se pojaviti, osobito na početku liječenja. Ako bilo koji od ovih učinaka ustrajati ili pogoršati, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika odmah. Možda ćete morati primijeniti manje količine droge ili ga koristiti rjeđe. Konzultirajte svog liječnika ili ljekarnika za više detalja.

Ako je liječnik usmjerena vas da koristite ove lijekove, ne zaboravite da je on ili ona je ocijenila da je korist za vas je veći od rizika od nuspojava. Mnogi ljudi koji koriste ovaj lijek ne imati ozbiljne nuspojave.

Vrlo ozbiljna alergijska reakcija na ovaj lijek je rijetkost. Međutim, potražiti liječničku pomoć odmah ako primijetite bilo kakve simptome ozbiljne alergijske reakcije, uključujući: osip, svrbež / otekline (posebno lice / jezika / grlo), žestoko vrtoglavica, problema s disanjem.

Ovo nije potpun popis mogućih nuspojava. Ako primjetite druge učinke koji nisu gore navedeni, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

U SAD-u –

Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088 ili www.fda.gov/medwatch~~pobj.

U Kanadi – Nazovite svog liječnika za medicinske savjete o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave Health Canada na 1-866-234-2345.

Prije uporabe benzoyl peroksid, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika ako ste alergični na I; ili ako imate bilo kakvih drugih alergija. Ovaj proizvod može sadržavati neaktivne sastojke (kao što su parfemi), što može izazvati alergijske reakcije ili druge probleme. Razgovarajte sa svojim ljekarnikom za više detalja.

Prije korištenja ovog lijeka, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika svoju povijest bolesti.

Ovaj lijek može učiniti više osjetljiva na sunce. Izbjegavajte dugotrajno izlaganje suncu, štavljenje sjenice i solarij. Koristite zaštitu od sunca i nositi zaštitnu odjeću kada je vani.

Tijekom trudnoće, ovaj lijek treba koristiti samo kada je jasno potrebno. Razgovarajte o rizicima i koristima sa svojim liječnikom.

Nije poznato hoće li se ovaj lijek prelazi u majčino mlijeko. Konzultirajte svog liječnika prije -feeding dojke.

interakcije s drugim lijekovima može mijenjati kako se lijekovi rade ili povećati rizik od ozbiljnih nuspojava. Ovaj dokument ne sadrži sve moguće interakcije lijekova. Držite popis svih proizvoda koje koristite (uključujući i recept / nonprescription lijekova i biljnih proizvoda) i podijeliti ga sa svojim liječnikom i ljekarnikom. Ne mogu pokrenuti, zaustaviti ili promijeniti dozu svih lijekova, bez vašeg liječnika odobrenje.

Proizvod koji se može komunicirati s ovim lijekom: dapson koriste na koži.

Ovaj lijek može biti štetno ako se proguta. Ako gutanja ili predoziranje se sumnja, kontaktirajte Centar za trovanja ili hitnu pomoć odmah. Američki stanovnici mogu nazvati njihov lokalni Centar za trovanja na 1-800-222-1222. Kanada stanovnici mogu nazvati pokrajinski Centar za trovanja.

Držite sve redovne medicinske i laboratorijske preglede.

Ako koristite ovaj proizvod na redovitom rasporedu i propustite dozu, koristite ga čim se sjetite. Ako je u blizini vrijeme sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i nastaviti Vaš uobičajeni raspored doziranja. Ne dvostruko dozu da nadoknaditi.

Čuvati na sobnoj temperaturi, daleko od svjetla i vlage. Pogledajte informacije o čuvanju tiskan na svoj paket za točan raspon temperature. Ako imate bilo kakvih pitanja o skladištenju, obratite se svom ljekarniku. Ne skladištiti u kupaonici. Držite sve lijekove izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Ne ispuštati lijekove u WC ili sipati ih u odvod, osim ako za to uputio. Pravilno odbaciti ovaj proizvod kad je istekla ili više nije potrebna. ili lokalna tvrtka za odlaganje otpada.

Listopada 2015. Copyright (c) 2015

Sa ‘s ormariću, možete provjeriti interakcija s lijekovima.