aktivnosti za djecu: kako povećati aktivno dijete kada niste aktivni roditelji

Podizanje aktivno dijete nije lako za bilo roditelja u dobi od Xbox i Facebook. Ako si bio klinac koji je mrzio teretanu klase i da su sada odrasla osoba koja mrzi teretanu, možda će vam biti osobito izazovan Kako pomoći djetetu da postanu aktivniji. Vi znate da je važno za njeno zdravlje i psihičko blagostanje, ali ne misli da je to nešto što se može učiniti.

Možete to učiniti, međutim. Postoji mnogo načina da se fizički aktivni izvan tradicionalnih sportova ili teretana vježbe. Ne morate biti sportaš prvak za podizanje motivacije vašeg djeteta na vježbe. Vi samo trebate biti malo kreativni i spremni pokušati ponovo kreće sebe.

Čak i ako vaša djeca su tinejdžeri, nije prekasno. “Uvijek postoji prilika za svoju obitelj za početak svježa, postaju aktivni, i dobiti zdraviji zajedno”, kaže psihologinja Susan Bartell, PsyD, stručnjak za dijete i roditeljstva i autor dr Susan Fit i Akcijskog plana zabava u obitelji.

Ovi stručni savjeti mogu vam pomoći osvojiti izazovima pomaganju djetetu da se stane – i može poboljšati svoje zdravlje na putu.

Evo bez znoja način za početak: Isključite TV. Iz 2010. Studija je pokazala da su roditelji koji su gledali dva ili više sati TV-dnevno bili su više vjerojatno da će imati djecu, koji je također gledao TV satima. Druge studije su povezale dječji gledanja na njih ima indeks viši tjelesne mase (BMI) ili veću težinu u odnosu na svoju visinu TV.

Sljedeći korak je da će početi vježbati sami. “Aktivni roditelji imaju jasnu prednost nad sjedilačkim roditelja, jer oni služe kao uzor”, kaže Debi Pillarella, med, direktor programa bolnica fitness u Munster, Ind.

Uzimajući u vježbe utor nije lako, pogotovo ako niste pogoditi teretanu na neko vrijeme. To je u redu da ide sporo. Pokušajte postupno uvesti više aktivnosti u svoj dan. Postavite ostvarive ciljeve, kao što je 10-ak minuta hoda, na ručak, i graditi se od tamo. “Ako pokušate učiniti previše odjednom, ti si idući u biti isključen, a vi ćete isključiti svoju djecu kao dobro”, kaže Bartell.

Također razmislite o tome što vas čuva od kreće više. Je li to nedostatak vremena, motivacije, ili vještine? Te strategije mogu pomoći