albuterol (inhalacije) mjere opreza

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek radi ispravno i da provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Ovaj lijek se ne smije koristiti zajedno s drugim inhalacijskih lijekova koji su slični, kao što su izoproterenola (Isuprel®), levalbuterol (Xopenex ™), metaproterenol (Alupent®), pirbuterol (Maxair®) ili terbutalin (Brethaire®).

Ovaj lijek može uzrokovati paradoksalni bronhospazam, što znači da vaše disanje ili teško disanje će se pogoršati. Paradoksalno bronhospazam mogu biti opasne po život. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate kašalj, otežano disanje, otežano disanje ili piskanje nakon korištenja ovog lijeka.

Razgovarajte sa svojim liječnikom ili potražiti liječničku pomoć odmah ako

Vi ili Vaše dijete također može biti uzimanje protuupalni lijek, kao što je steroidni (kortizon, kao što su medicina), zajedno s ovim lijekom. Nemojte prestati uzimati Protuupalni lijek, čak i ako je astma čini bolje, osim ako vam je rečeno da to učinite od strane svog liječnika.

Albuterol uzrokovati ozbiljne vrste alergijskih reakcija, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete razvije osip, osip, svrbež, poteškoće disanja, problema s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice ili usta dok koristite ovaj lijek.

Hipokalemija (nizak kalij u krvi) može pojaviti dok koristite ovaj lijek. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima više od jednog od sljedećih simptoma: konvulzije, smanjen urina, suhoća usta, povećana žeđ, nepravilan rad srca, gubitak apetita, promjene raspoloženja, bol u mišićima ili grčevi, mučnina ili povraćanje, ukočenost ili trnci u rukama, stopalima, ili usne, otežano disanje, ili neuobičajen umor ili slabost.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekovi za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, te biljnih i vitaminskih dodataka.