alcaftadine Očna

Terapijski Klasa: oftalmoloških Agent

Koristi za alcaftadine

Farmakološka Klasa: antihistamine

alcaftadine je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za alcaftadine, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na alcaftadine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničila korisnost alcaftadine kapi za oči kod djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 2 godine starosti.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničila korisnost alcaftadine kapi za oči kod starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje alcaftadine

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Vaš liječnik će vam reći koliko alcaftadine koristiti i koliko često. Nemojte koristiti više lijekova i češće nego što vam liječnik ne kaže da ga koristiti.

Ako koristite 2 ili više kapi za oči, pričekajte najmanje 5 minuta prije stavljanja još kap oka u istom oku.

Ako nosite kontaktne leće, izvadite ih prije stavljanja kapi u oči. Pričekajte najmanje 10 minuta nakon uzimanja alcaftadine prije stavljanja svoje kontaktne leće natrag. Ne nosite kontaktne leće, ako su ti oči crvene.

Za korištenje kapi za oči

Doza alcaftadine će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze alcaftadine. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu alcaftadine, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Vaš liječnik će htjeti ispitati vaše oči (e) na redovite posjete kako bi bili sigurni lijek radi ispravno i ne uzrokuju neželjene učinke.

alcaftadine ne smije se koristiti za iritacije uzrokovane kontaktne leće.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Pravilna uporaba alcaftadine

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Mjere opreza tijekom korištenja alcaftadine

Konjunktivitis, alergijski prednizon, azclastin Očna, doksilamin, kromolin Očna, Deltasone, Zaditor, Optivar, Unisom SleepTabs, ketotifen Očna, Lastacaft, Alaway, Sterapred, Bepreve, karbinoksamin, triprolidin, nedoromolin Očna, bepotastin Očna, Opticrom, Alamast, ravnati Sleep Aid , Elestat, epinastin Očna, Emadine

 ili se priključiti alcaftadine grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

alcaftadine nuspojave

alcaftadine Očna