alergijske simptome astme, tretmani, alergija okidači i više

Isti alergeni koji daju neke ljude kihanje napade i suzne oči mogu izazvati napad astme u drugima. Alergijske astme je najčešći tip astme. Oko 90% djece s astme u djetinjstvu imaju alergije, u usporedbi s oko 50% odraslih osoba s astmom. Simptomi koji idu uz alergijsku astmu pojaviti nakon što disati stvari zove alergene (ili alergija izaziva) kao što su pelud, grinje, ili plijesni. Ako imate astmu (alergijska ili ne-alergijska), to se gore nakon što se vježba u hladnom zraku ili nakon disanja dima, prašine ili pare. Ponekad čak i jak miris može krenuti.

Kada vaše tijelo nema dovoljno kisika, možete dobiti hipoksemija ili hipoksije. To su opasni uvjeti. Bez kisika, mozak, jetru i druge organe može biti oštećen samo nekoliko minuta nakon početka simptoma; Hipoksija (niske kisika u krvi) može izazvati hipoksiju (niska kisika u svojim tkivima) kada se krv ne nose dovoljno kisika u svojim tkivima zadovoljiti vaše potrebe tijela. Riječ hipoksija se ponekad koristi za opisivanje oba problema.

Vaš imunološki sustav je posao da vas zaštiti od bakterija i virusa. Ako imate alergije, međutim, dio vašeg imunološkog sustava radi previše teško. Može napasti bezopasne tvari – kao mačka perut ili pelud – u nos, pluća, očiju i pod kožu.

Kada se vaše tijelo ispunjava alergen, čini kemikalije nazivaju IgE protutijela. Oni uzrokuju oslobađanje kemikalija poput histamina, koji uzrokuju oticanje i upalu. To stvara poznate simptome kao što su curenje iz nosa, svrbež očiju i kihanje kao svoje tijelo pokušava ukloniti alergen.

Ako imate alergijsku astmu, vaš dišnih puteva su extra osjetljivi na određene alergene. Nakon što su dobili u svoje tijelo, vaš imunološki sustav pretjerano reagira. Mišići oko svoje dišnih puteva zategnuti. Dišni putevi postaju upaljene i tijekom vremena su potopljena s gustom sluzi.

Bilo da imate alergijsku astmu ili ne-alergijske astme, simptomi su uglavnom isti. Vi ste vjerojatno da će

Alergeni, dovoljno mali da se disalo duboko u pluća, uključuju

Imajte na umu da alergeni nisu jedina stvar koja se može učiniti vaš alergijske astme gori. Iritansi i dalje može izazvati napad astme, iako oni ne uzrokuju alergijsku reakciju. To uključuje

Vaš liječnik vas može testirati da se vidi što uzrokuje alergijsku astmu. Dva najčešća (i preporučene) metode

Uzmi ocjenu za astmu dobiti Akcijski plan Personalized

da; Noć