alfuzosin (oralnim putem) opis i brand imena

Alfuzosin se koristi za liječenje znakove i simptome benigne povećanja prostate (benigna hiperplazija prostate ili BPH). Benigna povećanje prostate je problem koji se može pojaviti kod muškaraca, kao oni dobiti stariji. Prostata nalazi se ispod mokraćnog mjehura. Kako prostata povećava, neki mišići u žlijezdi može postati široka i dobiti na putu cijevi koja odvodi mokraću iz mjehura. To može uzrokovati probleme s mokrenjem, kao što je potreba za mokrenjem često, slab tok prilikom mokrenja, ili osjećaj ne bude u mogućnosti da u potpunosti isprazniti mjehur.

Alfuzosin pomaže opustiti mišiće u prostati i otvaranje mokraćnog mjehura. To može pomoći povećati protok urina ili smanjiti simptome. Međutim, alfuzosin neće smanjiti prostatu. Prostata se može nastaviti kako bi dobili veći. To može uzrokovati simptome postati još gore s vremenom. Stoga, iako alfuzosin može smanjiti probleme uzrokovane povećanom prostatom sada, kirurgija svibanj pa ipak biti potrebno u budućnosti.

Ovaj lijek se obično daje samo na muškarce. Obično se ne daje ženama i djecom.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Tablet, s produženim oslobađanjem

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Alergije

Alfuzosin nije indiciran za upotrebu u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

pedijatrijski

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost alfuzosin u starijih osoba. Međutim, stariji bolesnici su više željeli imati dobne s bubrezima ili jetrom, koji mogu zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali alfuzosin.

gerijatrijske

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Ostale interakcije

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Druge zdravstvene probleme

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Doziranje

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ovaj lijek treba uzeti s hranom i sa istim obrok svaki dan.

Progutajte tabletu cijelu produljenim oslobađanjem. Ne razbiti, lomiti ili žvakati ga.

Ovaj lijek dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

propustili dozu

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

skladištenje

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek radi ispravno, a za sve probleme koji mogu biti uzrokovane ovim lijekom.

Nemojte koristiti ovaj lijek ako uzimate određene lijekove, kao što su ketokonazol (Nizoral®), itrakonazol (Sporanox®) ili ritonavir (Norvir®).

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice mogu pojaviti nakon što se ovaj lijek, pogotovo kada bi se iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći smanjiti ovaj problem. Ako osjetite vrtoglavicu, leći, tako da to ne more. Tada sjesti za nekoliko trenutaka prije nego stoje kako bi se spriječilo vrtoglavicu od povratka.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili nisu na oprezu.

Te bi trebao potražiti liječničku pomoć odmah ako imate dugotrajnu erekciju. Ovo je izuzetno rijetka nuspojava, ali ako se ide neobrađen, može dovesti do trajnog erektilne disfunkcije (impotencije).

Prestanite koristiti ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate ruku, leđa ili bol vilice, bol u prsima ili nelagoda, stezanje u prsima ili težinu, brzo ili nepravilan rad srca, mučnina, otežano disanje, ili znojenje.

Ovaj lijek može utjecati na rezultate specifični antigen prostate (PSA) test, koji se može koristiti za otkrivanje raka prostate. Provjerite jeste li reći svim svojim liječnicima da koristite ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.