alkoholizam znakove i simptome

Ostali znakovi uključuju

Znakovi problema s alkoholom u djecu i mlade može biti različita od one za odrasle. Za više informacija, Teen alkohola i zlouporabe droga.

Možda nećete shvatiti da imate problem s alkoholom. Možda ne pije velike količine kada se pije. Ili možda ide za nekoliko dana ili tjedana između pijenja epizoda. No, čak i ako ne pije često, to je još uvijek moguće da se zloupotrebljavaju alkohol i da postoji rizik za postaju ovisni o njemu.

Imate problema na poslu ili u školi zbog svog pijenja, kao što su kašnjenje ili ne ide uopće; Vi piti u rizičnim situacijama, kao što su prije ili tijekom vožnje automobila; Nakon pijenja, ne mogu se sjetiti što se dogodilo dok ste pili (nesvjestice); Imate probleme sa zakonom zbog svoje piće, kao što je uhićen za šteti nekome ili vožnje, dok pijan (pod utjecajem alkohola); Vi se ozlijediti ili povrijediti netko drugi kad se pije; Stalno se pije iako imate zdravstvene probleme koje uzrokuju ili su lošiji od strane konzumacije alkohola, kao što su bolesti jetre (ciroza); Vaši prijatelji ili članovi obitelji su zabrinuti za svoje piće.

Ne možete prestati piti ili kontrolirati koliko ćete piti; Trebate piti više da bi dobili isti učinak; Imate simptome odvikavanja kada prestati piti. One uključuju mučninu u želucu, znojenje, nestabilnosti, i tjeskobe; Vi potrošiti puno vremena za piće i oporavlja; Ti su odustali i druge poslove, tako da mogu piti; Te držati za piće, iako to šteti svoje odnose i uzrokuje zdravstvene probleme.

Vi piti ujutro, često pijan za dugo vrijeme, ili popiti na miru; Vi promijeniti ono što piti, kao što su prebacivanje iz piva uz vino, jer mislite da je to će vam pomoći da manje piti ili čuvati vas od uzimajući pijan; Osjećate krivnju nakon pijenja; Vi izgovore za svoje piće ili raditi stvari za skrivanje piti, poput kupnje alkohola u različitim trgovinama; Vi brinuti da nećete dobiti dovoljno alkohola za večer ili vikend; Imate fizičke znakove ovisnosti o alkoholu, poput mršavljenja, bolovima ili prevrnut želuca (gastritis), ili crvenilo nosa i obraza.