Alti-amoxi clav

Koristi za Alti-Amoxi Clav

Terapijski Klasa: Antibiotik

Farmakološka Klasa: Penicilin, aminopenicilin

Amoksicilin i klavulanate kombinacija je antibiotik koji pripada skupini lijekova poznatih kao penicilina i inhibitora beta-laktamaza. Djeluje tako što ubija bakterije i spriječava njihov rast. Međutim, ovaj lijek neće raditi za prehlade, gripe ili drugih virusnih infekcija.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost amoksicilina i klavulanate tablete za žvakanje i oralne suspenzije u djece.

Prije uporabe Alti-Amoxi Clav

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost amoksicilina i klavulanate tableta u djece, težine 40 kilograma (kg) ili više. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece težine manje od 40 kg.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke amoksicilina i klavulanate tablete s produljenim oslobađanjem u tinejdžera i djece mlađe od 16 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost amoksicilina i klavulanate kombinaciji u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali amoksicilin i klavulanat kombinaciju.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže amoksicilin i klavulanat. To ne može biti specifičan za Alti-Amoxi Clav. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Vi svibanj uzeti ovaj lijek sa ili bez hrane. Međutim, to je najbolje da se ovaj lijek na početku pojesti obrok kako bi se izbjeglo jedan prevrnut želuca.

Progutajte tabletu cijelu produljenim oslobađanjem. Ne lomite, prekinuti ili žvakati ga.

Ako koristite tablete za žvakanje, žvakati tabletu potpuno prije gutanja.

Postoje određene arome koji se može miješati s oralnu suspenziju kako bi se bolje jede. Ako Vi ili Vaše dijete ne vole okus ovog lijeka, upitajte svog ljekarnika o tim arome.

Protresti oralni tekući dobro prije mjerenja doze. Koristite doziranje žlicu ili kapaljka za mjerenje doza. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine. Isperite doziranje žlicu ili kapaljka vodom nakon svake uporabe.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Pravilna uporaba amoksicilina i klavulanat

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite tablete za žvakanje, redovne tablete i tablete s produljenim oslobađanjem na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Spremite oralni tekućinu u hladnjak. Bacite neiskorišteni dio nakon 10 dana. Čuvati od smrzavanja.

Vaš liječnik će provjeriti napredak za vas ili vaše dijete dok koristite ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Ako vas ili vašeg djeteta simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza Dok putem Alti-Amoxi Clav

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije, što može biti opasno po život i zahtijevaju hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako Vi ili Vaše dijete imate svrbež, osip, promuklost, problema s disanjem, problema s gutanjem, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta nakon uzimanja ovog lijeka.

Amoksicilin i klavulanate kombinacija može izazvati proljev, au nekim slučajevima to može biti teška. To se može dogoditi 2 ili više mjeseci nakon što prestanu uzimati ovaj lijek. Ne uzimajte nikakve lijekove za liječenje proljeva bez konzultacije sa svojim liječnikom. Ako imate bilo kakvih pitanja ili ako blagi proljev nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Kod nekih mladih bolesnika, diskoloraciju zubi se mogu pojaviti dok koristite ovaj lijek. Zubi se mogu pojaviti imati smeđe, žute ili sive mrlje. Da bi se to spriječilo, četkicu i konac za zube redovito ili imaju zubar zube.

Amoksicilin i klavulanate kombinacija može smanjiti učinke nekih oralnih kontraceptiva (kontracepcijske pilule). Koristite drugi oblik kontracepcije kako bi se izbjeglo dobivanje trudna. Ostali oblici uključuju kondome, dijafragmu, kontracepcijsku pjenu ili žele.

Prije ili Vaše dijete imate bilo kakve medicinske testove, reci nadležnom liječniku da uzimate ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Alti-Amoxi Clav nuspojave

amoksicilin / klavulanat

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Sinusitis prednizon, ciprofloksacin, amoksicilin, azitromicin, Augmentin, klindamicin

Bakterijske infekcije ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin

Infekcije mokraćnog sustava ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, Augmentin, levaquin

Bronhitis ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, Augmentin