Alti-haloperidol

Stariji bolesnici s demencijom povezanih psihoze tretirana s atipičnim antipsihoticima su na povećan rizik od smrti u usporedbi s placebom. Iako uzroci smrti u kliničkim ispitivanjima su raznoliki, u većini smrti čini se ili kardiovaskularni (npr, zatajenje srca, iznenadna smrt) ili infektivni (npr pneumonija) u prirodi. Opservacijskih studija pokazuju da antipsihotici mogu povećati smrtnost. Nejasno je iz ovih studija u kojoj su mjeri rezultati smrtnosti može se pripisati antipsihotika, za razliku od pacijenta karakteristike. Haloperidol nije odobren za liječenje pacijenata s demencija povezanih psihoze.

Koristi za Alti-Haloperidol

Terapijski Klasa: antipsihotik

Farmakološka Klasa: antagonist dopamina

Kemijski Klasa: butirofenonaje

Haloperidol se također koristi za liječenje teških problema u ponašanju (npr agresivan, impulzivan ponašanje) ili hiperaktivnost u djece koja su već liječeni s psihoterapijom ili drugim lijekovima koji ne rade dobro.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Prije uporabe Alti-haloperidol

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke haloperidol u djece mlađe od 3 godine starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost haloperidol u starijih osoba. Međutim, starije žene imaju veću vjerojatnost da imaju nuspojava zove kasna diskinezija, a bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne srčane probleme, koji mogu zahtijevati prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali haloperidol.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže haloperidol. To ne može biti specifični za Alti-haloperidol. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To je osobito važno za starijih pacijenata, jer se vrlo snažno reagiraju na ovaj lijek.

Za pacijente koji uzimaju tekući oblik ovog lijeka

Nastavite uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja. Ponekad haloperidol se moraju poduzeti za nekoliko dana do nekoliko tjedana prije nego što se postigne svoj puni učinak.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Pravilna uporaba haloperidol

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Vaš liječnik treba provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, pogotovo tijekom prvih nekoliko mjeseci liječenja s ovim lijekom. Iznos haloperidol uzmete može biti promijenjen kako bi se zadovoljile potrebe vašeg stanja i kako bi se spriječilo nuspojave.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu uzimate prije zaustavljanja u potpunosti. To će omogućiti da vaše tijelo vremena za prilagodbu i pomoći da se izbjegne pogoršanje vašem zdravstvenom stanju.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za alergije ili prehlade, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga, lijek za napadaje ili barbiturata, za opuštanje mišića ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, ili manje oprezan nego što su inače, pogotovo što je količina lijeka se povećava. Čak i ako se haloperidol prije spavanja, vi svibanj osjećati pospano ili manje upozorenja o proizlaze. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili ne uzbuna.

Mjere opreza Dok putem Alti-haloperidol

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći. Ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek često će vas znoj manje, što uzrokuje tjelesna temperatura se povećava. Koristite dodatnu brigu da ne pregrije tijekom vježbe ili vrućina dok uzimate ovaj lijek, jer pregrijavanja može doći do toplotnog udara. Također, vruće kupke ili saunu može učiniti ako se osjećate vrtoglavicu ili onesvijestiti dok koristite ovaj lijek.

Haloperidol može uzrokovati vaša koža biti više osjetljiv na sunčevu svjetlost, nego što je normalno. Izlaganje suncu, čak i za kratko vrijeme, može uzrokovati kožni osip, svrbež, crvenilo ili druge promjene boje kože, ili ozbiljne opekline. Kada počnete uzimati ovaj lijek

Ako imate ozbiljnu reakciju od sunca, provjerite sa svojim liječnikom.

Haloperidol može uzrokovati suha usta. Za privremeno olakšanje, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je vaša usta i dalje osjećaju suho za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

što je prije moguće, ako imate bolove u prsima ili nelagoda, brzi rad srca, problema s disanjem, ili groznicu i zimicu Obratite se svom liječniku. To mogu biti simptomi vrlo ozbiljan problem sa svojim srcem.

Ovaj lijek može uzrokovati kasne diskinezije (poremećaj kretanja). Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bilo koji od ovih simptoma dok uzimate ovaj lijek: usna mljackanje ili stežu, Puffing od obraza, brzo ili crv-like pokrete jezika, nekontrolirani žvakanje pokreti ili nekontrolirani pokreti ruku i noge.

Alti-haloperidol nuspojave

haloperidol

Prestanite uzimati ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bilo koji od sljedećih simptoma dok koristite ovaj lijek: konvulzije (napadaje), poteškoće s disanjem, brzi rad srca, visoku temperaturu, visok ili nizak krvni tlak, pojačano znojenje; gubitak kontrole mjehura, teške ukočenosti mišića, neobično blijeda koža ili umor. To mogu biti simptomi ozbiljnog stanja koje se naziva neuroleptički maligni sindrom (NMS).

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Demencija haloperidol, haloperidol, haloperidol dekanoat, takrina, Cognex, ergoloid mesilati

Psihoze haloperidol, haloperidol, proklorperazin, Compazine, klorpromazin, Thorazine

ICU Agitacija lorazepam, Ativan, diazepam, valium, haloperidol, haloperidol

Mučnina / povraćanje prometazin, lorazepam, hidroksizin, Ativan, ondansetron, Zofran