Alzheimerove: lijekovi pomoći upravljati simptome

Uloga tekuće Alzheimerove lijekova

Alzheimerova bolest još uvijek nema lijeka, ali dvije različite vrste lijekova mogu pomoći upravljati simptome bolesti.

inhibitori kolinesteraze

Alzheimerova bolest je težak dijagnoza. No, usko surađuje sa svojim lijecnikom kako bi pronašli najbolje strategije za upravljanje simptoma može vam pomoći nositi se i učiniti život boljim.

Alzheimerova lijekovi nude jednu strategiju za pomoć u upravljanju gubitak pamćenja, razmišljanja i zaključivanja problema, a funkciju dan-to-day. Nažalost, Alzheimerova lijekovi ne rade za sve, a oni ne mogu izliječiti bolest ili zaustaviti napredovanje. Tijekom vremena, njihovi učinci istrošiti.

Istraživanje na više učinkovita od Alzheimerove drogama je u tijeku. No, čak i ako su istraživači otkrili boljih lijekova, uvijek će biti važno izgraditi tim zdravstvene zaštite koji vam pomaže da istražite sve mogućnosti liječenja. To može uključivati ​​uzimanje lijekova, prislušni u svoju mrežu podrške, a za pristupanje zajednici sredstva i usluge.

Za hranu i lijekove (FDA) odobrila je dvije vrste lijekova posebno za liječenje simptoma Alzheimerove bolesti.

Ovi lijekovi

Su odobreni za određene Alzheimerove faze. Te faze – blage, umjerene i teške – temelje se na rezultatima na testovima mentalne funkcije-koji procjenjuju memorije, svijest o vremenu i mjestu i razmišljanje i zaključivanje.

Liječnici, međutim, može propisati Alzheimerove bolesti lijekove za druge svrhe osim onih za koje ih je FDA odobrila faze. Liječnici to učiniti jer Alzheimerova stupnjevi nisu točne, individualnih odgovora na lijekove mogu varirati, a sadašnji mogućnosti liječenja su ograničene.

Ako vaš liječnik propisuje lijekove, kao dio svog plana skrbi Alzheimerove, pobrinite se da razumijete potencijalne koristi i rizici marihuane, za svoju situaciju.

Nisu odobreni za blagog kognitivnog oštećenja (MCI). Ovo stanje, koje uključuje suptilne promjene u memoriju i razmišljanja, mogu ponekad biti prijelazna faza između normalnih povezanih sa starošću memoriji i Alzheimerove bolesti. Mnogi ljudi s MCI – ali ne sve – na kraju razviti Alzheimerovu bolest.

Klinička ispitivanja testiranje da li Alzheimerova lijekovi mogli spriječiti progresiju MCI do Alzheimerove bolesti obično nisu pokazale trajnu korist. Međutim, neki prepisuje lijek ne biraju pokušati inhibitori kolinesteraze u MCI fazi.

Jedan od načina Alzheimerova šteti mozak je smanjivanjem razine acetilkolina, kemijski glasnik koji je važan za budnost, pamćenje, mišljenje i sud. Kolinesteraze (ko-lin-ES-Tur-AYS) inhibitori su vrsta lijeka koji povećava količinu acetilkolina na raspolaganju živčanim stanicama i sprječava njegovu razgradnju u mozgu.

inhibitori kolinesteraze ne može preokrenuti Alzheimerove bolesti, a oni ne prestaju temeljni uništenje živčanih stanica. Zbog nestajanje moždane stanice proizvode manje acetilkolina kako bolest napreduje, ovi lijekovi s vremenom gube djelotvornost.

Postoje tri FDA-odobreni inhibitori kolinesteraze. U kliničkim studijama, svi inhibitori kolinesteraze, u prosjeku, rade podjednako dobro. A u pojedincima, jedan inhibitor kolinesteraze može bolje rade ili proizvode manje sporednih učinaka nego što je to drugo.

Česte nuspojave mogu uključivati ​​mučninu, povraćanje i proljev. Početka liječenja u niskoj dozi, a radi na višu dozu može smanjiti nuspojave. Uzimanje tih lijekova s ​​hranom može također pomoći smanjiti nuspojave.

Tri inhibitori kolinesteraze najčešće propisane

posjetite svog liječnika