amfotericin b aktualna

Terapijski Klasa: Antimikotsko

Koristi za amfotericin B

Kemijski Klasa: polien

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za amfotericin B, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na amfotericin B ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje amfotericin B lokalnim pripravcima u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, amfotericin b Ne očekuje se da uzrokuje različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba. Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje lokalnim pripravcima amfotericin B u starijih osoba s uporabom u drugim dobnim skupinama, ovi preparati ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili problema u starijih osoba nego u mlađih odraslih osoba.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prije Korištenje amfotericin B

Nanesite dovoljno amfotericin B za pokrivanje tih područja, i utrljati u nježno.

Ne primjenjivati ​​zatvorenu preljev (nepropusna pokriva, kao što su kuhinja plastičnom folijom) tijekom amfotericin B, jer to može izazvati iritaciju kože. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, vrlo je važno da zadržite pomoću amfotericin B za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se simptomi počnu jasno da se nakon nekoliko dana. Od gljiva infekcije može biti vrlo sporo jasno da se, možda ćete morati nastaviti koristiti amfotericin B svaki dan po nekoliko mjeseci ili duže. Ako prestanete uzimati amfotericin B prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti.

Ne koristite ovaj proizvod u vašim očima.

Doza amfotericin B će biti različita za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze amfotericin B. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ako vaš problem kože ne popravi u roku od 1 do 2 tjedna, ili ako se pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Kad amfotericin B je gumiran u pogođenim područjima kože, može obojiti kožu lagano, osobito ako se primjenjuje na područja na ili oko noktiju. To također može obojiti nokte.

Za pacijente koji koriste krema ili losion oblik amfotericin B

Za pacijente koji koriste obrazac pomasti amfotericin B

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba amfotericin B

Dostupnost Otkazani Otkazani

Trudnoća Kategorija N Nije klasificirano

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Mjere opreza tijekom korištenja amfotericin B

amfotericin b nuspojave

amfotericin b aktualna