anabolički steroid (oralnim putem, parenteralno) prije uporabe

Alergije

pedijatrijski

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Anabolički steroidi treba koristiti s oprezom u pedijatrijskih bolesnika. Ovaj lijek može uzrokovati djece prestane rasti ili njihov rast kostiju usporiti. Osim toga, oni mogu napraviti muški djeca razvijaju prebrzo seksualno i može uzrokovati muške nalik promjene u ženske djece.

Kada stariji muški pacijenti su tretirani s anaboličkim steroidima, oni mogu imati povećani rizik od povećane prostate ili raka prostate.

Anabolički steroidi se ne smije primjenjivati ​​tijekom trudnoće. Oni mogu uzrokovati razvoj muških značajki u ženskom fetusu i preranog rast i razvoj muških značajki u muški fetus. Budite sigurni da ste razgovarali o tome sa svojim liječnikom.

Nije poznato da li anabolički steroidi proći u majčino mlijeko.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Trudnoća

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Dojenje

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Druge zdravstvene probleme

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito