Anesth pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Za sigurno i učinkovito korištenje ovog lijeka

Za korištenje viskozni (vrlo guste) tekući oblik lidokaina (npr ksilokain Viskozna)

Za korištenje benzokain gel za formiranje filma (npr Oratect gel)

Za korištenje drugih gel ili tekući oblici zubnog anesteziji

Za korištenje benzokain zubni pastu (npr Orabase-B sa benzokain)

skladištenje

Za korištenje aerosol ili sprej oblike zubnog anesteziji

Za korištenje pastila oblike benzokain, benzokain i mentol, ili diklonin

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati spremnik na sobnoj temperaturi, daleko od topline i svjetla. Ne zamrzavati. Nemojte držati ovaj lijek unutar automobila gdje bi mogao biti izložen prekomjernoj vrućini ili hladnoći. Ne stvaraju rupe u posudi ili baciti u vatru, čak i ako je spremnik prazan.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.