anorgazmija u žena tretmane i lijekove

Promjene u načinu života i terapija

Medicinski tretmani

Anorgazmija može biti teško liječiti. Vaš plan liječenja ovisit će o uzroku vaših simptoma, ali vaš liječnik može preporučiti kombinaciju promjene načina života, terapije i lijekove.

Za većinu žena, ključni dio tretmana uključuju rješavanje pitanja odnosa i svakodnevnih stresova. Razumijevanje svoje tijelo i pokušava različite vrste seksualne stimulacije također može pomoći.

Povećati seksualnu stimulaciju. Žene koje nikada nisam doživjela orgazam ne može dobiti dovoljno učinkovitu seksualnu stimulaciju. Većina žena treba izravnu ili neizravnu stimulaciju klitorisa kako bi orgazma, ali ne i sve žene to postigne.

Prebacivanje seksualne položaje može proizvesti više stimulacije klitorisa tijekom vaginalnog penetracije, neke pozicije i omogućiti vi ili vaš partner nježno dodirivati ​​klitoris za vrijeme seksa. Korištenje vibratora tijekom seksa također može pomoći potaknuti orgazam. Mentalne imaginacije ili maštati tijekom seksa također može pomoći.

Za neke žene, uređaj naziva klitorisa vakuum može poboljšati protok krvi i povećati stimulaciju. Ovaj uređaj je na baterije i ručni, sa šalicom koja odgovara preko klitorisa.

Pokušajte seksualnu terapiju. Seks terapeuti su terapeuti koji su specijalizirani za liječenje seksualnih problema. Vi svibanj biti zbunjen ili živčani o viđenje seksualni terapeut, ali seks terapeuta može biti vrlo koristan u liječenju anorgazmija. Terapija često uključuje spolni odgoj, pomoć komunikacijskih vještina i vježbi ponašanja koji vi i vaš partner pokušati kod kuće.

Na primjer, vi i vaš partner može zatražiti da prakticiraju “Osjetiti Fokus” vježbi, određeni skup tjelesnih dira vježbe koje vas naučiti kako na dodir i zadovoljstvo vašeg partnera, bez fokusiranja na orgazam. Ili vi i vaš partner može naučiti kako kombinirati situaciju u kojoj si do orgazma – kao što je klitoris – sa situacijom u kojoj želiš postići orgazam, kao što su vaginalni penetracije. Pomoću ove tehnike i drugima, možete naučiti kako bi vidjeli orgazam kao jedan ugodan dio seksualne intimnosti, a ne na cijeli cilj svakog seksualnog susreta.

Hormonska terapija nije zajamčena škripac za anorgazmija. No, oni mogu pomoći. Dakle, može liječenju temeljne medicinske uvjete.

Testosteron terapija. Testosteron igra važnu ulogu u ženske seksualne funkcije, ali je u puno nižim količinama. Kao rezultat toga, testosteron može poboljšati spolno uzbuđivanje. Međutim, zamjena testosterona kod žena je sporno i to nije odobren od strane Food and Drug Administration za seksualne disfunkcije u žena.

Osim toga, to može uzrokovati negativne nuspojave, uključujući akne, višak dlačica (hirzutizam) i muško-ćelavost. Testosteron se čini najučinkovitije za žene s niskim razinama testosterona kao posljedica kirurškog odstranjenja jajnika (uklanjanju jajnika). Ako odlučite koristiti ovu terapiju, vaš liječnik će pozorno pratiti svoje simptome kako bi bili sigurni da ne doživljava negativne nuspojave.