antidepresivi: odabirom jednog koji je pravo za vas

Zbunjeni po izboru u antidepresiva? Uz upornost, vi i vaš liječnik bi trebao pronaći onaj koji radi, tako da možete uživati ​​u životu više u potpunosti ponovno.

Antidepresivi su popularni tretman izbor za one s depresijom. Iako antidepresivi mogu ne liječe depresiju, oni mogu smanjiti simptome. Prvi antidepresiv pokušate može raditi. Ali ako to ne oslobađa svoje simptome ili uzrokuje nuspojave koje vam smetaju, možda ćete morati isprobati drugu.

Ali nemojte odustati. Brojni antidepresivi su dostupni, i šanse su da ćete biti u mogućnosti naći jedan koji dobro radi za vas.

Postoji veliki broj antidepresiva na raspolaganju da rade u malo različite načine i imaju različite nuspojave. Većina raditi jednako dobro za ublažavanje depresije, tako da odaberete pravo jedan općenito uključuje suptilne razlike. Kada se propisuje antidepresivni koji je vjerojatno da će raditi dobro za vas, vaš liječnik može razmotriti

Određene kemikalije mozga nazivaju neurotransmiteri su povezane s depresijom – posebno serotonina (ser-o-TOE-Nin), norepinefrin (niti EP-IH-NEF-rin) i dopamina (DOE-puh-meen). Većina antidepresiva osloboditi depresije utječući tih neurotransmitera. Svaka vrsta (klasa) od antidepresiva utječe na ove neurotransmitere na nešto drugačiji način.

Mnoge vrste antidepresivni lijekovi su dostupni za liječenje depresije, uključujući i one ispod. Raspravljati o mogućim glavne nuspojave sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Većina antidepresiva su općenito siguran, ali Food and Drug Administration zahtijeva da svi antidepresivi nose crne kutije upozorenja najstrože upozorenja za recepte. U nekim slučajevima, djeca, tinejdžeri i mladi ispod 25 godina može imati povećanje suicidalnih misli ili ponašanja prilikom uzimanja antidepresiva, osobito u prvih nekoliko tjedana nakon početka ili kada se mijenja doza.

Svatko uzimanje antidepresiva treba pomno promatrao pogoršanje depresije ili neobično ponašanje. Ako vi ili netko koga poznajete ima suicidalne misli prilikom uzimanja antidepresiva, odmah se javite liječniku ili dobiti hitnu pomoć.

Imajte na umu da antidepresivi imaju veću vjerojatnost da se smanji rizik samoubojstva u dugoj vožnji poboljšanjem raspoloženja.

Postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako bi dobili najbolje rezultate

posjetite svog liječnika