antihistamine oralno, parenteralno, rektalno

Koristi za ovaj lijek

Antihistaminici se koriste za ublažavanje ili sprečavanje simptoma peludne groznice i drugih vrsta alergija. Djeluju sprečavanjem učinaka tvar koja se zove histamine, koji je proizveden u tijelu. Histamin može uzrokovati svrbež, kihanje, curenje nosa i suzne oči. Također, u nekim osobama histamin može zatvoriti bronhijalna cijevi (dišne ​​puteve pluća) i napraviti disanje.

Neki od antihistaminika također se koristi za sprečavanje bolesti kretanja, mučninu, povraćanje i vrtoglavicu. Kod bolesnika s Parkinsonovom bolesti, difenhidramin mogu se koristiti za smanjenje ukočenost i tremor. Također, oblik sirup od difenhidramin se koristi za ublažavanje kašlja zbog prehlade ili peludne groznice. Osim toga, budući antihistaminici mogu uzrokovati pospanost kao nuspojava, neki od njih mogu se koristiti kako bi se ljudi idu na spavanje.

Hidroksizin se koristi u liječenju živčanih i osjećanja za kontrolu anksioznosti. Također se može koristiti za kontrolu tjeskobe i proizvoditi spavanja prije operacije.

Neki antihistaminici se koristi u liječenju kronične urtikarije koja je postojana košnice nalik osip.

Antihistaminici također se može koristiti i za druge uvjete utvrđene od strane liječnika.

Antihistamina pripreme su dostupni i over-the-counter (OTC) i sa svojim liječnikom recept.

Nemojte davati bilo kakve over-the-counter (OTC) kašalj i hladno lijek za bebu ili dijete do 4 godine starosti. Korištenjem ovih lijekova u vrlo male djece može izazvati ozbiljne ili eventualno po život opasne nuspojave.

Važnost Dijeta

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, neki antihistaminici koriste se u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Izvršiti određene vaš zdravstveni djelatnik zna, ako ste na low-natrij, low-šećer, ili bilo koje druge posebne prehrane. Većina lijekovi sadrže više od njihovog aktivnog sastojka i različita tekuća lijekovi sadrže alkohol.

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Ozbiljne nuspojave, kao što su konvulzije (napadaje), imaju veću vjerojatnost da se dogodi u mlađih pacijenata i da će biti od veće opasnosti za djecu, nego za starije djece i odraslih. Općenito, djeca su više osjetljivi na učinke antihistaminika. Također, noćne more ili neobično uzbuđenje, nervoza, nemir, ili razdražljivost može biti više vjerojatno da će se pojaviti u djece.

Nemojte davati bilo kakve over-the-counter (OTC) kašalj i hladno lijek za bebu ili dijete do 4 godine starosti. Korištenjem ovih lijekova u vrlo male djece može izazvati ozbiljne ili eventualno po život opasne nuspojave.

Stariji bolesnici su obično osjetljiviji na učinke antihistaminika. Zbunjenost, teško ili bolno mokrenje, vrtoglavica, pospanost, osjećaj onesvijestiti ili suhoća usta, nosa ili grla može biti veća vjerojatnost da se dogodi u starijih bolesnika. Također, noćne more ili neobično uzbuđenje, nervoza, nemir, ili razdražljivost može biti više vjerojatno da će se pojaviti u starijih bolesnika.

Hidroksizin se ne preporučuje za primjenu u prvim mjesecima trudnoće, jer je dokazano da uzrokuju oštećenja ploda u studijama na životinjama kada se daje u dozama mnogo puta veća od uobičajene doze za čovjeka. Budite sigurni da ste razgovarali o tome sa svojim liječnikom.

Dcsloratadin i feksofenadin nije ispitivana u trudnica. Međutim, istraživanja na životinjama pokazala su da ovi lijekovi uzrokuju oštećenja ploda ili druge probleme kada se daje u dozama višim od uobičajenih doze za čovjeka. Prije uzimanja ovog lijeka, provjerite je li vaš liječnik zna ako ste trudni ili ako može zatrudnjeti.

Azatadin bromfeniramin, cetirizin, klorfeniramin, klemastin, ciproheptadin, deksklorfeniramin, dimenhidrinat, difenhidramin, doksilamin i loratadin nisu ispitivane u trudnica. Međutim, ovi lijekovi nisu pokazala da uzrokuju oštećenja ploda ili druge probleme u studijama na životinjama.

Male količine antihistaminika prelazi u majčino mlijeko. Korištenje se ne preporučuje, jer djeca su više osjetljivi na nuspojave antihistaminici, kao što su neobičnim uzbuđenjem ili razdražljivost. Također, budući da ovi lijekovi imaju tendenciju da se smanjiti sekreta u tijelu, moguće je da je protok majčino mlijeko može se smanjiti u nekih bolesnika. To ipak bilo cetirizin, desloratadin ili loratadin izazvati ove iste efekte nije poznat.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da vas ne tretiraju s lijekovima u tom razredu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo što od sljedećeg se obično ne preporučuje, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite lijekove ili dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Za pacijente koji uzimaju ovaj lijek na usta

Za pacijente koji uzimaju dimenhidrinat ili difenhidramin za bolest kretanja

Prije korištenja ovog lijeka

Za pacijente koji koriste obliku čepića ovog lijeka

Za pacijente koji koriste obrazac za ubrizgavanje tog lijeka

Antihistaminici se koriste za ublažavanje ili sprečavanje simptoma vaš medicinski problem. Uzmite ih samo kao redatelja. Nemojte uzeti više od njih i nemojte ih uzimati češće nego što je preporučeno na naljepnici, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Za uporabu kao antihistamina

Za mučninu, povraćanje, vrtoglavica i (samo dimenhidrinata i difenil koriste za vrtoglavica)

Za Parkinsonovu bolest

Pravilno korištenje ovog lijeka

Za upotrebu kao sedativa (radi sna)

za anksioznost

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Prije bilo kakvih Kožni testovi za alergije, reci nadležnom liječniku da uzimate ovaj lijek. Rezultati testa može utjecati ovaj lijek.

Mjere opreza Iako korištenja ovog lijeka

Kada uzimanje antihistaminika na redovnoj osnovi, provjerite je li vaš liječnik zna ako uzimate velike količine aspirina u isto vrijeme (kao kod artritisa ili reume). Učinci previše aspirina, kao što je zujanje u ušima, može biti pokriveni od strane antihistaminik.

Antihistaminici će dodati na učinke alkohola i drugih depresiju SŽS (lijekovi koji usporavaju živčani sustav te može uzrokovati pospanost). Neki primjeri CNS umirenje su sedativi, sredstva za smirenje ili spavanje medicine, recept lijekove protiv bolova ili opojnih droga; barbiturates Medicine za ovrhu, miorelaksanata ili anestetici, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu pospano ili manje oprezan nego što su inače. Čak i ako se uzima prije spavanja, to može uzrokovati neke ljude da se osjećaju pospano ili manje upozorenja o proizlaze. Neki antihistaminici su više vjerojatno da će izazvati pospanost od drugih. Pospanost je manje vjerojatno s cctirizin, a rijetko s desloratadin i loratadin. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na antihistaminik koje uzimate prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu.

Antihistaminici mogu izazvati suhoću usta, nosa i grla. Neki antihistaminici su više vjerojatno da će izazvati suhoću usta od drugih. Za privremeno olakšanje od usta suha, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je vaša usta i dalje osjećaju suho za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Za pacijente koji koriste dimenhidrinat, difenhidramin ili hidroksizin

Za pacijente koji koriste difenhidramin ili doksilamin kao spavanje pomoć

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Manje česta ili rijetka s azatadin, cctirizin klemastin, ciproheptadin, desloratadin, deksklorfeniramin, difenhidramin ili loratadin

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.