antitireoidnih sredstvo za oralnu, rektalnu

Metimazol i propylthiouracil se koristiti za liječenje stanja u kojem štitnjača proizvodi previše hormona štitnjače.

Koristi za ovaj lijek

Ovi lijekovi djeluju tako što ga čini teže za tijelo koristiti jod kako bi hormoni štitnjače. Oni ne blokiraju učinke hormona štitnjače koji je od strane tijela prije nego što je počela njihova primjena.

Ovi lijekovi su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Ovaj lijek se koristi kod djece i mladih te u učinkovitim dozama, nije dokazano da uzrokuju različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Starije osobe mogu imati povećane šanse za određene nuspojave tijekom liječenja. Vaš liječnik možda morati poduzeti posebne mjere opreza za vrijeme dok uzimate ovaj lijek.

Korištenje prevelike doze tijekom trudnoće može uzrokovati probleme u fetusa. Međutim, korištenje pravilnu dozu, uz pažljivo praćenje od strane liječnika, nije vjerojatno da će izazvati probleme.

Ovi lijekovi prolaze u majčino mlijeko. (Metimazol prelazi u više slobodno majčinom mlijeku iu većim količinama nego propylthiouracil.) Međutim, Vaš liječnik može vam omogućiti da i dalje dojiti, ako je vaša doza je niska, a dijete dobiva česte preglede. Ako uzimate veliku dozu, možda će biti potrebno da se zaustavi dojenje tijekom liječenja.

Prije korištenja ovog lijeka

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više ili manje od toga, a nemojte ga koristiti češće ili na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Ovaj lijek najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u krvi. Da bi se zadržati iznos konstantan, ne propustite bilo doze. Također, ako uzimate više od jedne doze dnevno, najbolje je da se doze na ravnomjerno raspoređeni puta danju i noću. Na primjer, ako ste uzeti 3 doze dnevno, doze treba biti na razmaku oko 8 sati apart. Ako se to ometa vaš san ili drugih dnevnih aktivnosti, ili ako vam je potrebna pomoć u planiranju najbolje vrijeme da se vaš lijek, provjerite sa svojim liječnikom.

Hrana u želucu mogu promijeniti količinu metimazol koji je u stanju ući u krvotok. Da biste bili sigurni da ćete uvijek dobiti isti učinak, pokušati uzeti metimazol u isto vrijeme u odnosu na obroke svaki dan. To jest, uvijek uzeti uz obrok ili uvijek uzeti ga na prazan želudac.

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako ste propustili više od jedne doze, ili ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

To može potrajati nekoliko dana ili tjedana za taj lijek za rad. Međutim, ne prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Neki zdravstveni problemi mogu zahtijevati nekoliko godina kontinuiranog liječenja.

Prije bilo kakvog zahvata (uključujući dentalnu kirurgiju) ili hitne liječenje, recite liječniku ili zubaru, zadužen da uzimate ovaj lijek.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste dobili ozljede, infekcije ili bolesti bilo koje vrste. Vaš liječnik svibanj želite da prestanete uzimati ovaj lijek ili promijeniti iznos koji ste upisali.

Pravilno korištenje ovog lijeka

Dok se liječite s antitireoidnih agenata, a nakon što prestanete liječenje s njim, nemam vakcine (cijepljenje) bez vašeg liječnika odobrenje. Antithyroid sredstva mogu sniziti tjelesnu otpornost i tu je šansa da bi mogli dobiti infekciju cijepljenje je značilo da se spriječi. Osim toga, druge osobe koje žive u vašem kućanstvu ne bi trebali uzeti ili ste nedavno uzimali oralni polio cjepivo, jer postoji mogućnost da bi mogli prenijeti virus dječje paralize na vas. Također, izbjegavajte druge osobe koje su poduzete u oralnom polio cjepivo. Nemojte se blizu njih, a ne ostati u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako ne možete uzeti ove mjere opreza, te bi trebao uzeti u obzir nosio zaštitnu masku koja pokriva nos i usta.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, reci nadležnom liječniku da uzimate ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza Iako korištenja ovog lijeka