aralast np

Terapijski Klasa: Blood Modifikacijska Agent

Koristi za Aralast NP

Ovaj lijek se primjenjuje samo od strane ili pod neposrednim nadzorom liječnika.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi do učinaka inhibitor alfa-1 proteinaze u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi do učinaka inhibitor alfa-1 proteinaze u gerijatrijske populacije. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Prije Korištenje Aralast NP

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže inhibitor alfa-1 proteinaze čovjeka. To ne može biti specifična za Aralast NP. Molimo pročitajte pažljivo.

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek u bolnici ili klinici. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Ovaj lijek se obično daje jednom tjedno na redovitom rasporedu. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas provjerite blisko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete i dalje ga koristiti.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, promuklost, lakomislenost, vrtoglavica ili nesvjestica, problema s disanjem, problema s gutanjem ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta nakon što primite ovaj lijek.

Alpha 1-PI izrađena je od doniranih ljudske krvi. Neke ljudske krvi proizvodi prenose određene viruse s ljudima koji su ih primili. Rizik od dobivanja virusa od alfa 1-PI je vrlo niska, te je uvelike smanjen u posljednjih nekoliko godina. To je rezultat tražene ispitivanja humanih donora nekih virusa, i ispitivanje za vrijeme proizvodnje tih lijekova. Iako je rizik nizak, razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate nedoumica. Vaš liječnik može vam dati cjepivo hepatitisa B prije primitka ovog lijeka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Alfa-1 proteinaze Inhibitor nedostatak Prolastin, Aralast, Zemaira, Prolastin-C, Glassia, alfa inhibitor 1 proteinaze

Pravilna upotreba inhibitora alfa-1 proteinaze čovjeka

 ili se pridružiti grupi podrške Aralast NP za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Mjere opreza Dok putem Aralast NP

Aralast NP nuspojave

Aralast NP (alfa 1-proteinaza inhibitora)