Aredia

Terapijski Klasa: Kalcij Regulator

Koristi za Aredia

Kemijski Klasa: Bisphosphonate

Ovaj lijek treba primijeniti samo ili pod nadzorom liječnika.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako su ti načini nisu uključeni u označavanja proizvoda, pamidronat ubrizgavanje se koristi u nekih bolesnika sa sljedećim medicinskim uvjetima

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke pamidronat injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost pamidronat injekcije u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrega, jetre, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju pamidronat injekciju.

Prije Korištenje Aredia

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u venu.

Vaš liječnik može vam dati vitamine koji sadrže vitamin D i kalcij. Obavijestite svog liječnika ako ste u mogućnosti da se tih dodataka.

Pijte više tekućine, tako da će proći još urin dok koristite ovaj lijek. To će zadržati svoje bubrege radi dobro i spriječiti probleme s bubrezima. Međutim, to je također važno da ne pijete previše tekućine. Razgovarajte sa svojim liječnikom o pravu količinu tekućine za vas.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima nakon što ste primili pamidronat injekciju. Ako se vaše stanje poboljšalo, još uvijek se mora provjeriti vaš napredak. Rezultati laboratorijskih testova ili pojave određenih simptoma će reći svom liječniku ako vam se stanje vraća, a potrebna je drugi tretman.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Za pacijente koji koriste ovaj lijek za heperkalcemija (previše kalcija u krvi)

Vaš liječnik će vam to znati ako imate povijest problema s ustima ili zubima (npr bolesti desni). Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako ste bili tretirani s bisfosfonamog medicine, kao što je alendronat (Fosamax®), etidronata (Didronel®), pamidronat (Aredia®), risedronat (Actonel®) ili tiludronat (Skelid®) u prošlosti ,

Možda ćete morati imati dentalnu ispit prije nego što počnete uzimati ovaj lijek.

Važno je da provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kakvih stomatološke procedure ili operacije učinili dok primate pamidronat. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate čeljusti stezanje, otekline, otupjelost ili bol ili labav zub. To bi moglo biti simptomi ozbiljnog problema čeljusti.

Pobrinite se da obavijestite svog liječnika o svim novim medicinskim problemima, osobito sa svojim zubima ili čeljusti. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate jake kosti, zglob, ili bol u mišićima nakon primitka ovog lijeka.

Ovaj lijek može povećati rizik od razvoja prijeloma bedrene kosti. To može biti češći ako ga koristite duže vrijeme. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate tupu bol u bedrima, preponama ili bokova.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Pravilna uporaba Aredia

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

Mjere opreza tijekom korištenja Aredia

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Osteolitičke lezije na kostima multiplog mijeloma Reclast, Zometa, zoledronsku kiselinu, pamidronat, Aclasta

Rak dojke, koštane metastaze pamidronat

Hiperkalcemija furosemid, Lasix, kalcitonin, Miacalcin, pamidronat, Fortical

Maligna hiperkalcemija prednizon, deksametazon, Decadron, Xgeva, Reclast

Aredia nuspojave

Aredia (pamidronat)