artemetera i lumefantrine (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i slijedite upute u umetka pažljivo. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek treba uzeti s hranom ili pićem (na primjer, mlijeko, hrana za dojenčad, puding, kaša, ili juha). To će pomoći vašem tijelu apsorbirati lijek.

Ako Vi ili Vaše dijete ne mogu progutati tabletu, može se slomiti i pomiješan s jednim ili dvije žličice vode u čistoj posudi.

Nastavite koristiti ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje nakon prvih nekoliko doza. Vaš infekcija ne može razjasniti ako prestanete upotrebljavati lijek prerano.

skladištenje

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako ste vi ili vaše dijete povraća u roku od 1 do 2 sata od uzimanja ovog lijeka, uzmite još jednu dozu. Ako povraćate drugu dozu, obavijestite svog liječnika odmah. Možda ćete morati koristiti neki drugi lijek za liječenje vaše stanje.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.