atovaquone i proguanil

Terapijski Klasa: Ubiquinone / bigvanid Kombinacija

Koristi za atovaquone i proguanil

Farmakološka Klasa: proguanil

Kemijski Klasa: Ubiquinone

atovaquone i proguanil je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za atovaquone i proguanil, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na atovaquone i proguanil ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije o atovaquone i proguanil su učinili samo u bolesnika koji su teži od 25 funti (11 kilograma [kg]) za prevenciju malarije i više od 11 funti (5 kg) za liječenje malarije. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje atovaquone i proguanil kombinacije u bolesnika manjoj težini.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje atovaquone i proguanil u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Prije uporabe atovaquone i proguanil

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate atovaquone i proguanil, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje atovaquone i proguanil s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje atovaquone i proguanil s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje atovaquone i proguanil s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje atovaquone i proguanil. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Budite sigurni da se atovaquone i proguanil u isto vrijeme svaki dan.

Uzmi atovaquone i proguanil s hranom ili s mliječnog napitka. To će pomoći vašem tijelu apsorbirati maksimalnu količinu lijekova.

Ako povraćate u roku od 1 sata od uzimanja atovaquone i proguanil, opet uzeti cijelu dozu čim se vaš želudac može tolerirati.

Ako ste vi ili vaše dijete ima problema s gutanjem tableta, možda slomili i miješati atovaquone i proguanil s kondenzirano mlijeko neposredno prije uzimanja ili davanja ga na svoje dijete.

Doza atovaquone i proguanil će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze atovaquone i proguanil. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu atovaquone i proguanil, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba atovaquone i proguanil

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Malarija se prenosi ugriza pojedinih vrsta inficiranih žena komaraca. Ako živite u ili će putovati na, području gdje postoji mogućnost dobivanja malarije, sljedeće mjere protiv komaraca kontrole će vam pomoći kako bi spriječio infekcije

Obratite se svom liječniku odmah ako se pojave kašalj, otežano gutanje, vrtoglavica, brzi rad srca, osip, svrbež, otečenost ili oticanje očnih kapaka, ili oko očiju, lica, usana ili jezika, otežano disanje, osip, stezanje u prsima, neuobičajen umor ili slabost, ili teško disanje. To mogu biti simptomi alergijske reakcije.

Atovaquone i proguanil može uzrokovati vaša koža biti više osjetljiv na sunčevu svjetlost, nego što je normalno. Budite sigurni da nose zaštitnu odjeću i šešir ili primijeniti neki proizvod na kožu koja sprječava opekline prije odlaska van.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza za vrijeme uporabe atovaquone i proguanil

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Prevencija malarije doksiciklin, plakenil, hidroksiklorokin, Vibramycin, Malarone, meflokin, atovaquone / proguanil, Doryx, primakin, Daraprim, Monodox

atovaquone i proguanil nuspojave

atovaquone / proguanil

Malarija doksiciklin, klindamicin, plakenil, hidroksiklorokin, Cleocin, kinin, Vibramycin, kinidin, Malarone, atovaquone

 ili se priključiti atovaquone / proguanil grupu podrške za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.