atrijski septuma defekt (ASD)

Atrijski septuma defekt (ASD) je rupa u zidu između dvije gornje komore svoga srca (atrija). Uvjet je prisutna od rođenja (kongenitalne). Mali atrijski septalni defekt može zatvoriti na vlastitu tijekom djetinjstva ili ranog djetinjstva.

Veliki i dugogodišnji atrijski septalni defekt može oštetiti srce i pluća. Mali defekti možda nikada neće doći do problema, a može se naći slučajno. Punoljetna osoba koja je imala nedijagnosticiranu atrijski septalni defekt desetljećima može imati skraćenu životni vijek od zatajenja srca ili visokog krvnog tlaka koji utječe na arterije u plućima (plućna hipertenzija). Operacija može biti potrebno za popravak atrijske septuma nedostatke za sprečavanje komplikacija.

Kada posjetiti liječnika

Mnoge bebe rođene s atrijski septalni defekt nemaju pridružene znakove ili simptome. U odraslih, simptomi obično počinju od 30 godina, ali u nekim slučajevima ne može se pojaviti znakovi i simptomi dok desetljeća kasnije.

Fibrilacija septuma defekt i trudnoća

Atrijski septalni defekt znakovi i simptomi mogu uključivati

Što možeš učiniti

Obratite se svom liječniku ako Vi ili Vaše dijete ima bilo koji od ovih znakova ili simptoma

Što očekivati ​​od svog liječnika

To mogu biti znakovi ili simptomi zatajenja srca ili nekog drugog komplikacija prirođene bolesti srca.

Liječnici znaju da srce nedostaci prisutni pri rođenju (kongenitalni) nastaju iz pogrešaka u ranom razvoju srca, ali često nije jasno uzrok. Genetika i okolišni čimbenici mogu igrati ulogu.

Atrijski septuma defekt (ASD) omogućuje svježe kisikom protok krvi iz lijeve gornje komore srca (lijevi atrij) u desni gornje komore srca (desnog atrija). Tamo se miješa sa deoksidiranoj krvi i pumpa u pluća, iako je već osvježena s kisikom.

Ako atrijska septuma defekt je velika, ovaj dodatni volumen krvi može prepuniti pluća i prekovremeni rad srca. Ako se ne liječi, desna strana srca na kraju se povećava i smanjuje. Ako se taj proces nastavi, krvni tlak u plućima raste, kao i, što dovodi do plućne hipertenzije.

Atrijski septalni defekt može biti nekoliko vrsta, uključujući

Nije poznato zašto je atrijski septalni defekt dogodi, ali prirođena srčana mana čini da se izvoditi u obitelji, a ponekad se javljaju s drugim genetskim problemima, kao što je Downov sindrom. Ako imate srčani defekt, ili imati dijete s defektom srca, genetska savjetnik može procijeniti vjerojatnost da će sve buduće djeca će imati jedan.

Neke bolesti koje imate ili koje se javljaju tijekom trudnoće može povećati rizik da dijete s defektom srca, uključujući

Mali atrijskog septuma defekt možda nikada neće uzrokovati nikakve probleme. Mali atrijski septalni defekt često bliski tijekom djetinjstva.

Veće defekti mogu uzrokovati blage do problema opasnih po život, uključujući

Manje česte ozbiljne komplikacije mogu uključivati

Liječenje se može spriječiti ili pomoći upravljati mnoge od ovih komplikacija.

Većina žena s atrijske septuma defekt može tolerirati trudnoću bez ikakvih problema. Međutim, nakon što je veći defekt ili ima komplikacija kao što su zatajenje srca, aritmija ili plućne hipertenzije može povećati rizik od komplikacija tijekom trudnoće. Liječnici čvrsto savjetovati žene s Eisenmenger sindromom ne zatrudnjeti, jer to može ugroziti njihove živote.

Medicinski monitoring

Lijekovi

kirurgija

Praćenje njegu

Rizik od prirođenih srčanih bolesti veći je za djecu od roditelja s nasljednom bolesti srca, da li u oca ili majke. Svatko s prirođene srčane mane, popraviti ili ne, koji je s obzirom da zasnuju obitelj pažljivo trebali razgovarati unaprijed s liječnikom. Neki lijekovi mogu trebaju biti zaustavljen ili prilagoditi prije nego što zatrudnite, jer oni mogu uzrokovati ozbiljne probleme za fetus u razvoju.

Ako vaš liječnik sumnja na atrijski septalni defekt, vi ili vaše dijete će vjerojatno biti upućeni na liječnika trenirao u srčanih bolesti (kardiologa).

Zbog imenovanja može biti kratak, i tamo je često mnogo razgovarati, to je dobra ideja da se stigne dobro pripremljeni. Evo neke informacije kako bi vam pomoći da biste dobili spreman za imenovanje, i znate što možete očekivati ​​od svog liječnika.

Vaše vrijeme sa svojim liječnikom je ograničen, tako priprema popis pitanja mogu vam pomoći da većinu svog vremena zajedno. Popis pitanja iz svoje najvažnije najmanje važno u vrijeme slučaja ponestane. Za atrijske septuma defekt, neka osnovna pitanja pitajte svog liječnika uključuju

Osim pitanja koja ste spremni da zamolite svog liječnika, ne ustručavajte se postavljati pitanja tijekom svog imenovanja.

Vaš liječnik je vjerojatno da će vam postaviti nekoliko pitanja. Budući da je spreman odgovoriti na njih mogu zadržati vremena za ići preko bilo koje točke koju želite potrošiti više vremena. Vaš liječnik može zatražiti

Liječnik vašeg djeteta može prvo posumnjati na atrijski septalni defekt ili drugi srčani defekt tijekom redovite checkup ako on ili ona čuje srčani šum pri slušanju vašeg djeteta srca pomoću stetoskopa. Ili atrijskog septuma defekt se može naći kada se ultrazvučni pregled srca (echocardiogram) vrši se iz nekog drugog razloga.

Ako vaš liječnik sumnja da imate srčani defekt, vaš liječnik može zahtijevati jedan ili više sljedećih testova

Echocardiogram. To je najčešće korišten test za dijagnozu je atrijski septalni defekt. Neki atrijski septalni defekt se naći tijekom echocardiogram učinio iz nekog drugog razloga.

U ehokardiografije, zvučni valovi se koriste za proizvodnju videozapisa od srca. To omogućuje liječniku da vidi odaje svoje srce i mjeriti njihovu crpne snagu. Ovaj test provjerava srčane zaliske i izgleda za bilo koje znakove srčanih mana. Liječnici mogu koristiti ovaj test za procjenu vaše stanje i odrediti plan liječenja.

Kateterizaciju srca. U ovom testu, tanka, fleksibilna cijev (kateter) umeće se u krvnu žilu na preponama i ruku i vodi svoje srce. Kroz kateterizacije, liječnici mogu dijagnosticirati prirođena srčana mana, provjerite koliko dobro vaše srce pumpanje i provjeriti funkciju vaših srčanih zalistaka. Koristeći kateterizaciju, krvni tlak u plućima i može se mjeriti.

Međutim, ovaj test se obično nije potrebno za dijagnozu atrijske septuma defekt. Liječnici također mogu koristiti kateterizacije tehnike za popravak oštećenja srca.

Mnogi atrijski septalni defekt zatvori sami u djetinjstvu. Za one koji ne zatvoriti, neki mali atrijski septalni defekt ne uzrokuju nikakve probleme i ne može zahtijevati bilo koji tretman. No, mnogi uporno atrijski septalni defekt na kraju je potrebna operacija da se ispravi.

Ako vaše dijete ima atrijski septalni defekt, djetetov kardiolog može preporučiti je praćenje za razdoblje od vrijeme da se vidi da li se zatvara na svoju vlastitu. Liječnik vašeg djeteta će odlučiti kada dijete treba liječenje, ovisno o stanju vašeg djeteta i da li Vaše dijete ima bilo kakve druge prirođena srčana mana.

Lijekovi se neće popraviti rupu, ali mogu se koristiti za smanjenje neki od znakova i simptoma koji mogu pratiti jedan atrijske septuma defekt. Lijekovi se mogu također koristiti za smanjenje rizika komplikacija nakon operacije. Lijekovi mogu uključivati ​​one držati otkucaje srca redovite (beta blokatori), ili kako bi se smanjio rizik od krvnih ugrušaka (antikoagulansi).

Mnogi liječnici preporučuju popravak je atrijski septalni defekt dijagnosticiran u djetinjstvu kako bi se spriječilo komplikacije kao odrasla osoba. Liječnici mogu preporučiti operaciju popraviti srednje do velike veličine atrijski septalni defekt. Međutim, operacija se ne preporuča ako imate tešku plućnu hipertenziju.

Za odrasle i djecu, kirurgija uključuje uključivanjem ili krpanje nenormalan otvor između atrija. Liječnici će procijeniti svoje stanje i odrediti koji postupak je najprikladniji. Atrijski septalni defekt može popraviti pomoću dvije metode

Kateterizaciju srca. U ovom postupku, liječnici umetanje tanke cijevi (kateter) u krvnu žilu u preponama i voditi ga do srca primjenom postupaka slikanja. Kroz kateter, liječnici postavili oka patch ili čep na mjesto zatvoriti rupu. Srce tkivo raste oko mreže, trajno brtvljenje rupu.

Ova vrsta postupka može se obaviti popravak secundum atrijski septalni defekt. Neki veliki secundum atrijski septalni defekt ne može biti u mogućnosti da se popraviti kroz srčani kateterizacije, a može zahtijevati otvorenog operaciji srca.

Otvoreni operacije srca. Ovaj tip operacije je učinjeno u općoj anesteziji i zahtijeva uporabu stroja srce-pluća. Kroz rez na prsima, kirurzi koriste flastere zatvoriti rupu. Ovaj postupak je poželjan za liječenje određenih vrsta atrijski septalni defekt (primum, venski sinus i koronarnog sinusa), a ovi tipovi pretklijetke grešaka mogu se popraviti samo kroz otvorene operacije srca.

Ovaj postupak može se provesti i pomoću male rezove (minimalno invazivne kirurgije) za neke vrste atrijski septalni defekt.

Liječnici koriste slikanja nakon što je kvar popravljen provjeriti popravljao područje.

Follow-up skrb ovisi o vrsti kvara i da li ostali nedostaci su prisutni. Za jednostavne atrijski septalni defekt zatvoren tijekom djetinjstva, samo povremeno praćenje skrb needed.Adults koji ste imali atrijski septalni defekt popravak morate imati redovite praćenje imenovanja za provjeru komplikacija, kao što su plućne hipertenzije, aritmije, zatajenja srca ili problemi ventil.

Ako ste saznali da imate urođenu srčani defekt, ili ste imali operaciju za ispravljanje jedan, možda ćete se pitati o ograničenjima rada i druga pitanja.

Prevencija infekcije. Neki oštećenja srca i popravak grešaka stvaraju promjene u površini srca u kojem bakterije mogu postati zaglavi i rasti u infekcije (infektivnog endokarditisa). Atrijski septalni defekt u pravilu nisu povezani s infektivnog endokarditisa.

Ali, ako imate druge srčane greške Uz atrijske septuma defekt, ili ako ste imali atrijska septuma defekt popravak u posljednjih šest mjeseci, možda ćete morati uzeti antibiotike prije nekih stomatoloških ili kirurških zahvata.

U većini slučajeva, atrijski septalni defekt ne može spriječiti. Ako planirate zatrudnjeti, zakazati predrasuda posjet sa svojim liječnikom. Ovaj posjet treba uključivati

posjetite svog liječnika