axiron (testosteron tematska)

Što je Axiron?

Testosteron je prirodni muški hormon nužan za mnoge procese u tijelu.

Axiron se koristi za liječenje odraslih muškaraca koji imaju nisku ili nikakvu testosteron.

Axiron se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Važna informacija

Axiron ne bi trebao biti korišten od strane žena. Testosteron može uzrokovati urođene mane u nerođenog djeteta. Trudnica treba izbjegavati dolaze u kontakt s Axiron rješenje je primijenjena. Ako kontakt ne dogodi, operite sapunom i vodom odmah. Axiron tematska rješenje se apsorbira kroz kožu i može izazvati nuspojave ili simptome muških značajki u djetetu ili ženi koja dolazi u dodir s lijekovima.

Nazovite svog liječnika ako osoba koja ima bliski kontakt s vama razvija povećane genitalije, prerano stidne dlake, povećan libido, agresivno ponašanje, muško-ćelavost, prekomjerni rast dlačica, povećana akne, neredovite menstruacije, ili bilo kakve znakove muških karakteristika.

Ne koristite Axiron ako ste alergični na testosteron, ili ako imate rak prostate ili karcinoma dojke u muškaraca.

Da bi bili sigurni Axiron je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

Prije upotrebe Axiron

povijest raka

povećane prostate, urinarnih problema

apneja za vrijeme spavanja (zaustavlja disanje tijekom spavanja)

bolesti srca, povijest od srčanog udara ili moždanog udara

povijest krvnih ugrušaka

dijabetes

bolest jetre ili bolest bubrega.

Axiron ne bi trebao biti korišten od strane žena. Testosteron može uzrokovati urođene mane u nerođenog djeteta. Trudnica treba izbjegavati dolaze u kontakt s Axiron rješenje, ili s čovjeka područjima kože gdje je primijenjena rješenje. Ako kontakt ne dogodi, operite sapunom i vodom odmah.

Stariji ljudi koji koriste Axiron mogu imati povećani rizik od povećanja prostate ili raka. Ako ste stariji od 65 godina, razgovarajte sa svojim liječnikom o svom specifičnom riziku. Axiron rješenje ne smije se koristiti na bilo koga mlađe od 18 godina. Nepravilno korištenje Axiron može utjecati na rast kostiju u djece.

Koristite Axiron točno onako kako je propisano od strane liječnika. Ne koristiti u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno. Slijedite upute na Vašem recept etiketi.

Axiron dolazi s uputama pacijenta za sigurnu i učinkovitu uporabu. pažljivo slijedite ove upute. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Prije korištenja novu bocu Axiron po prvi put, morat ćete premijera crpke. Za premijera pumpa lagano gurnite prema dolje na pumpi 3 puta. Nemojte koristiti otopinu koja izlazi tijekom usisavanja. Operite ga u sudoper kako bi se izbjeglo slučajno izlaganje drugima. Vaš pumpa je sada spreman za korištenje.

Axiron se nanosi samo ispod pazuha. Prije nanošenja, pobrinite se da vaše pazuha je čista, suha i da nema slomljena kože. Ne primjenjivati ​​Axiron na bilo druge dijelove tijela kao što su želudac područja (trbuh), penisa, skrotumu, ramenima ili nadlaktice.

Nanesite Axiron otprilike u isto vrijeme svakog jutra. Axiron treba primijeniti nakon tuširanja ili kupanja. Možete koristiti antiperspirant ili dezodorans prije nanošenja Axiron. Ako koristite antiperspirant ili dezodorans, onda to treba primijeniti najmanje 2 minute prije primjene ovog lijeka.

Da biste bili sigurni Axiron pomaže vaše stanje, krvi će morati biti testirani često. Vaš prostate ili jetre funkcija također može biti potrebno ispitati. Posjetite svog liječnika redovito.

Koristite Axiron redovito kako bi dobili najviše koristi. Nabavite svoj recept puniti prije nego vam ponestane medicine u potpunosti.

Spremite ovaj lijek na sobnoj temperaturi daleko od vlage i topline.

Nanesite otopinu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za primjenu sljedeću dozu. Ne koristite dodatni rješenje kako bi se propuštenu dozu.

Kako bih trebao koristiti Axiron?

Ne primjenjivati ​​Axiron na svoj želudac područje (abdomenu), penisa, skrotumu, ramenima ili nadlaktice.

Ne primjenjivati ​​Axiron prstima ili rukama.

Izbjegavajte kupanje, kupanje ili tuširanje najmanje 2 sata nakon primjene Axiron rješenje.

Izbjegavajte prskanje u oči. U slučaju dodira s očima, isprati temeljito s vodom. Ako iritacija ne prestaje, potražite savjet liječnika.

Axiron rješenje je zapaljivo do suha. Neka suhe otopine prije pušenja ili ide u blizini otvorenog plamena.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo kakve znakove alergijske reakcije na Axiron: košnica; otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla. Prestanite koristiti Axiron i nazovite svog liječnika odmah ako imate bilo koji od ovih ozbiljnih nuspojava

učestalo mokrenje (puno puta na dan), gubitak kontrole mjehura

bolno ili otežano mokrenje

bol grudi ili oteklina

bolni ili bothersome erekcije

oteklina, brzo dobivanje na težini, otežano disanje tijekom spavanja, <; / P>

bol u prsima ili pritisak, bol širi na čeljusti ili ramena

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

problemi s jetrom – mučnina, bolova u gornjem dijelu trbuha, svrbež, osjećaj umora, gubitak apetita, tamni urin, gline obojene stolice, žutica (žuta boja kože ili očiju)

Što se događa ako predozirati?

znaci krvnog ugruška u plućima – bol u prsima, iznenadna kašalj, teško disanje, ubrzano disanje, iskašljavanje krvi; ili

znaci krvnog ugruška u nozi – bol, oteklina, toplina, ili crvenilo u jednom ili obje noge.

Što treba izbjegavati?

Aktuelno testosteron se apsorbira kroz kožu i može izazvati simptome muških značajki u ženu ili dijete koje dolazi u dodir s lijekovima. Nazovite svog liječnika ako vaša partnerica ima muško-ćelavost, prekomjerni rast dlačica, povećanu akne, neredovite menstruacije, ili bilo kakve druge znakove muških karakteristika.

Česte Axiron nuspojave mogu uključivati

crvenilo, svrbež, peckanje, otvrdnu kože ili druge iritacije kojoj je primijenjen lijek ili gdje je nosio flaster koža

Axiron nuspojave

glavobolja, promjene raspoloženja

povećana crvene krvne stanice (može uzrokovati vrtoglavicu, svrbež, crvenilo na licu, ili bol u mišićima)

povraćanje, proljev

čudni snovi

česte ili dugotrajne erekcije; ili

visoki krvni tlak – jaka glavobolja, zamagljen vid, lupa u vrata ili uši.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Obavijestite svog liječnika o svim drugim lijekovima koje koristite, posebno

insulin

krv tanja (varfarin, coumadin, Jantoven); ili

steroid kao metilprednizolona (Medrol), prednizon (Sterapred), i drugi.

Ovaj popis nije kompletan i drugi lijekovi mogu komunicirati s Axiron. Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite. To uključuje recept, over-the-counter, vitamina i biljnih proizvoda. Nemojte započeti novi lijek bez reći svom liječniku.

Odricanje od odgovornosti: Svaki napor je napravljen kako bi se osiguralo da su navedeni podaci točni, up-to-date, i potpune, ali ne jamči se u tu svrhu. Informacije o lijekovima sadržane u ovom dokumentu mogu biti osjetljivi vrijeme. Multum-a Informacije o lijekovima je informacijski resurs osmišljen kako bi se pomoglo licenciranim zdravstvenim praktikantima u brizi za svoje pacijente i / ili služiti potrošačima pregledava ovu uslugu kao dodatak, a ne zamjena za, stručnost, vještinu, znanje i prosudbi zdravstvenih praktičara. Nepostojanje upozorenje na određenom ili kombinacijom lijekova ni na koji način ne može se smatrati pokazuju da kombinacija lijekova ili droga je siguran, učinkovit i prikladan za svakog pacijenta. Informacije sadržane ovdje ne namjerava pokriti sve moguće uporabe, upute, mjere opreza, upozorenja, interakcije lijekova, alergijske reakcije, ili štetni učinci.

13.03.2015-06-14, 09:39:45.

Trudnoća Kategorija X Nije za uporabu u trudnoći

CSA Raspored 3. Umjereno zlostavljanje potencijal

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

WADA Klasa WADA Anti-Doping Klasifikacija

Hipogonadizam, Male testosteron, AndroGel, HCG, Depo-testosteron, Testim, Androderm, Pregnyl, korionski gonadotropin (hCG), Fortesta, Novarel, Ovidrel, metiltestosteron, GONAL-f, Delatestryl, Aveed, Testopel, Halotestin, folikul stimulirajući hormon, Follistim , Androxy, Android, GONAL-f RFF

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Axiron?

Axiron (testosteron)