napredna formula (uz lutein) Usmeni: koristi, nuspojave, interakcije, slike, upozorenjima & doziranje

Ova kombinacija vitamina i odabranih minerala se koristi za sprečavanje ili liječenje nedostatka vitamina zbog loših prehrambenih navika, problemima koji utječu na sposobnost tijela da apsorbira prehrana iz hrane, ili povećane potrebe za vitaminima i mineralima zbog stresa ili bolesti. Vitamini su potrebni za tijelo da funkcionira dobro.

Ovaj vitamin / mineral kombinacija sadrži visoke razine vitamina B (npr, folna kiselina, niacin, B-1, B-2, B-6 i B-12) i vitamina C. Ona također sadrži i druge vitamine (A, D, i E) i minerala poput cinka. Ovaj lijek ne sadrži željezo i ima samo malu količinu kalcija. Dakle, to ne bi trebao biti korišten za liječenje “, željezo-siromašni” u krvi (anemija), ili u sprječavanju osteoporoze.

Uzmi ovaj lijek na usta sa ili bez hrane prema uputama liječnika, obično jednom ili dva puta dnevno. Ako dođe do želuca uzrujan, to može pomoći da se ovaj proizvod s hranom.

Uzmi ovaj lijek 2 do 3 sata prije ili nakon uzimanja određene antibiotike (npr tetraciklini, KINOLONI kao što su ciprofloksacin). Minerali u ovom proizvodu ne smije ometati antibiotik, to sprječava se apsorbira.

Mučnina, želuca uzrujani, proljev, crvenilo i neugodan okus može dogoditi. Ako bilo koji od ovih učinaka ustrajati ili pogoršati, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika odmah.

Ako je liječnik propisao ovaj lijek, ne zaboravite da je on ili ona je ocijenila da je korist za vas je veći od rizika od nuspojava. Mnogi ljudi koji koriste ovaj lijek ne imati ozbiljne nuspojave.

Obavijestite svog liječnika ako se bilo koji od ovih vrlo malo vjerojatno, ali ozbiljne nuspojave se javljaju: promjene mentalnog / raspoloženja, neuobičajeno slabost.

Vrlo ozbiljna alergijska reakcija na ovaj lijek je malo vjerojatno, ali odmah potražite liječničku pomoć ako se dogodi. Simptomi ozbiljne alergijske reakcije mogu uključivati: osip, svrbež / bubrenja (posebno lice / jezika / grlu), žestoko vrtoglavica, problema s disanjem.

Ovo nije potpun popis mogućih nuspojava. Ako primjetite druge učinke koji nisu gore navedeni, obratite se svom liječniku ili ljekarniku.

U SAD-u –

Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave FDA na 1-800-FDA-1088 ili www.fda.gov/medwatch~~pobj.

U Kanadi – Nazovite svog liječnika za medicinske savjete o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave Health Canada na 1-866-234-2345.

Prije uzimanja ovog lijeka, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika ako ste alergični na i; ili bilo koji od njegovih sastojaka kao što su folna ACI; ili ako imate bilo kakvih drugih alergija. Ovaj proizvod može sadržavati neaktivne sastojke koji mogu izazvati alergijske reakcije ili druge probleme. Razgovarajte sa svojim ljekarnikom za više detalja.

Ovaj proizvod se ne smije koristiti ako imate određene medicinske uvjete. Prije korištenja ovog proizvoda, obratite se svom liječniku ili ljekarniku ako imate: nizak krvnu sliku (na primjer, opasan anemija, megaloblastičnu anemiju, vitamin B-12 nedostatak), visoku razinu kalcija, bolesti bubrega, bolesti jetre.

Ovaj lijek se ne preporučuje za primjenu u djece mlađe od 12 godina, zbog povećanog rizika od nekih vitamina i / ili minerala zgrada do štetne razine u tijelu.

Ovaj lijek treba koristiti samo kada je jasno potrebno tijekom trudnoće. Razgovarajte o rizicima i koristima sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek prelazi u majčino mlijeko. Konzultirajte svog liječnika prije -feeding dojke.

Vaši zdravstveni radnici (npr liječnika ili ljekarnika) već može biti svjestan mogućih interakcija lijekova i može vam praćenje za njih. Ne mogu pokrenuti, zaustaviti ili promijeniti dozu bilo kojeg lijeka prije nego što provjerite s njima na prvom mjestu.

Ovaj proizvod se ne smije koristiti kod sljedećih lijekova, jer može doći do vrlo ozbiljne interakcije: altretamin cisplatin, levodope.

Ako trenutno koristite bilo koji od lijekova navedenih, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika prije početka ove multivitamin.

Prije korištenja ovog proizvoda, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika o svim recept i nonprescription / biljnih proizvoda možete koristiti, a posebno: hidantoina (primjerice, fenitoin), metotreksat, Phyrimetamin, drugi vitamina / minerala / prehrambenih dodataka.

Ovaj dokument ne sadrži sve moguće interakcije. Stoga, prije korištenja ovog proizvoda, obavijestite svog liječnika ili ljekarnika o svim proizvodima koje koristite. Držite popis svih lijekova s ​​vama i dijeljenje popis sa svojim liječnikom i ljekarnikom.

Ako se sumnja na predoziranje, kontaktirajte Centar za trovanja ili hitnu pomoć odmah. Američki stanovnici mogu nazvati njihov lokalni Centar za trovanja na 1-800-222-1222. Kanada stanovnici mogu nazvati pokrajinski Centar za trovanja. Simptomi prekomjernog korištenja mogu biti: simptomi bolesti jetre (npr tamna mokraća, uporni mučnina / povraćanje, želuca / bolovi u trbuhu, žutilo očiju / kože), bolesti bubrega (npr, bol u leđima, bolno mokrenje, promjene u iznosu od urina) , bol u kostima, mentalno / promjene raspoloženja, jaka glavobolja.

Držite sve redovne medicinske i laboratorijske preglede.

Sjeti se da je najbolje da se vitamini i minerali iz zdravih namirnica. Održavanje uravnoteženoj prehrani i slijedite prehrambene smjernice prema uputama liječnika. B vitamini, uključujući i folne kiseline, prirodno nalaze u lisnato povrće i drugog povrća, te agruma. Također ćete naći folnu kiselinu u obogaćenih žitarica, kao što su kruh, tjestenina i žitarice.

Ako propustite dozu, koristite ga čim se sjetite. Ako je u blizini vrijeme sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i nastaviti Vaš uobičajeni raspored doziranja. Ne dvostruko dozu da nadoknaditi.

Skladištiti dobro zatvoreno na sobnoj temperaturi između 59-86 stupnjeva F (15-30 stupnjeva C) daleko od svjetla i vlage. Držite sve lijekove izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

Ne ispuštati lijekove u WC ili sipati ih u odvod, osim ako za to uputio. Pravilno odbaciti ovaj proizvod kad je istekla ili više nije potrebna. ili lokalna tvrtka za odlaganje otpada za više detalja o tome kako sigurno odbaciti svoj proizvod.

Listopada 2015. Copyright (c) 2015

Sa ‘s ormariću, možete provjeriti interakcija s lijekovima.