nenormalno vaginalno krvarenje – uočavanje i više

Ženske Zdravlje Trendovi

Mnoge žene doživljavaju abnormalno vaginalno krvarenje ili oskudno krvarenje između razdoblja negdje u njihovim životima. Vaginalno krvarenje se smatra nenormalan ako se pojavi

Abnormalna vaginalna krvarenja ima mnogo mogućih uzroka. Sama po sebi, nije nužno da se ozbiljno stanje.

Ostali manje česti uzroci abnormalnog vaginalnog krvarenja koja mogu biti ozbiljnije uključiti

Slanje si link za download aplikacije.

Molimo pričekajte …

Kada se ne očekuju menstruacije; Kada je vaš menstrualni tok je lakši ili teži nego što je normalno za vas; U vrijeme u životu kada se ne očekuje, kao što je prije dobi od 9, kada ste trudni, ili nakon menopauze.

Budući krvarenje može značiti problem s trudnoćom, moguće trudnoće treba uvijek uzeti u obzir kod žena u fertilnoj dobi; Uočiti da se minimalne krvarenje može biti normalno. No, bilo je krvarenje tijekom trudnoće treba vrednovati od strane liječnika; Teški vaginalno krvarenje ili krvarenje koje se javlja prije 12 tjedana može značiti ozbiljan problem, uključujući i izvanmaternične trudnoće ili spontanog pobačaja; Teški vaginalno krvarenje ili krvarenje koje se javlja nakon 12 tjedana također može značiti ozbiljan problem, kao što su placenta previa.

Seksualno zlostavljanje; Objekt u vagini; Uterine fibroids, koji su čest uzrok teških razdoblja. Za više informacija, uterine fibroids; Strukturni problemi, kao što uretre prolapsa ili polipa; Rak grlića maternice, maternice, jajnika ili rodnice; Ekstremni emocionalnog stresa i pretjeranog vježbanja. No, prekomjerna tjelovježba češće uzrokuje izostanak menstruacije (amenoreja); Drugih bolesti, kao što hipertireoze ili dijabetesom.