pobačaja prije, za vrijeme i nakon pobačaja: kada pozvati liječnika

Ženske Zdravlje Trendovi

Ako mislite da biste mogli biti trudni, posjetite liječnika za test trudnoće, pregled i savjetovanje trudnoće što je prije moguće. Ako ste s obzirom na završetak trudnoće, to je važno vrijeme za učenje koliko god možete o svojim opcijama. Što prije poduzeti mjere za okončanje trudnoće, više medicinske odluke koju je vjerojatno da ima i manje rizik od komplikacija će biti.

Kirurški pobačaji su manje operacije koje zahtijevaju zdravstveni radnik s specijalizacija. Ako je medicinski pobačaj nije bio uspješan, kirurški pobačaj mora biti učinjeno kao follow-up. To je potrebno kako bi se spriječilo infekcije i gubitak krvi i do kraja trudnoće, jer lijekovi medicinski pobačaj uzrokovati urođene mane. Sljedeći zdravstveni djelatnici mogu obavljati pobačaje

Neki zdravstveni djelatnici pružaju medicinsku pobačaj i samo preporučiti drugi zdravstveni djelatnik ako vakuumska aspiracija postaje neophodno. Drugi zdravstveni djelatnici pružaju medicinsku pobačaj i ručno vađenje vakuum (MVA), ako je potrebno. MVA je jednostavan i učinkovit postupak. Manje zdravstveni stručnjaci nude medicinsku, MVA, te kirurški pobačaj usluge.

Vaš zdravstveni djelatnik će vam dati informacije o tome što možete očekivati ​​nakon pobačaja. Normalni simptomi koje većina žena iskustvo uključuje

U bolnici ili operacija centar može vam poslati upute o tome kako da biste dobili spreman za operacije. Ili medicinska sestra može nazvati upute prije operacije.

Gynecologis; Obiteljske medicine liječnik koji ima poseban odgajanje; Certificirani medicinske sestre-midwif; Medicinska sestra-praktičar, koji ima poseban odgajanje; Liječnik pomoćnik koji ima posebnu obuku

Odmah nakon operacije, bit ćete preusmjereni na oporavka područja gdje sestre će brigu i promatrati vas. Vjerojatno ćete ostati u oporavak područja za razdoblje od vrijeme, a onda će ići kući. Uz sve posebne upute od svog liječnika, tvoja sestra će vam objasniti informacije koje će vam pomoći u oporavku. Vi ćete otići kući sa stranicom uputa za njegu, uključujući kome se obratiti ako se pojavi problem.

Neredovito krvarenje ili oskudno krvarenje sve dok je prva 3 tjedna; Grčevi za prva 2 tjedna. Neke žene imaju grčeve (poput menstrualnih grčeva) za sve dok šest tjedana; Emocionalne reakcije za 2 do 3 tjedna.