Priča usvajanje Andrije: “Usvojili smo nakon IVF ‘

Nakon neuspjelog pokušaja IVF, Andrew McDougall i njegova supruga donijeli dva-godišnjeg sina u siječnju 2013. Ovdje Andrew opisuje njihovo usvajanje put do sada i dijeli svoje savjete za druge nove usvojitelje.

Kad je moja supruga i ja smo otkrili da ćemo se boriti da imaju vlastitu djecu, usvajanje je uvijek na stolu. Pokušali smo IVF prvi, jednostavno zato što na našem području imali smo jedan slobodan pokušaj.

Počeli smo IVF u rujnu 2009. Iskustvo je bilo nevjerojatno teško za nas oboje, ali vjerojatno više za moju ženu. IVF je jako ponderirani prema ženama u smislu onoga što svaka stranka treba proći. Našao sam da je vrlo teško vidjeti moja žena ide kroz proces umjetne oplodnje, kada smo shvatili da je problem plodnosti ležala sa mnom.

Nakon naše jaja su sakupljene smo bili u nadi za oko četiri ili pet pristojnih embrija. Imali smo samo jedan, a to se nije odcijepio ispravno, što je značilo pokušaj je bio neuspješan. To je bila jedna od najtežih stvari koje smo se bavili kao par i to je bio jako niska točka za nas oboje.

Naša odluka da usvoji – uzimanje natrag kontrolu

Sjećam se i danas osjećaj olakšanja imao sam kad smo konačno donijeli odluku da usvoji;. Andriju, posvojitelj dva-godišnjeg sina

Komunikacija i razumijevanje nas je kroz nju. Moja supruga i ja smo razgovarali puno i redovito raspravlja na naše osjećaje. Nije se nikada kriv raspoređuju kao što smo dijelili mišljenje da je to bila borba za nas oboje zajedno, i, ako ništa, to nas je dovelo bliže.

Odlučili smo da usvoji nekoliko mjeseci nakon neuspjeha IVF. Sjećam se i danas osjećaj olakšanja koje sam imao kad smo konačno donijeli odluku.

Željeli smo djecu toliko, ali izgleda nije imala kontrolu nad hoćemo li imati bilo. Vidjeli smo usvajanje kao način da se vratiti nešto od te kontrole, s mnogo veće šanse za pozitivan ishod od drugog pokušaja IVF-a.

Fizički težina tjeskoba podigao, bilo je nevjerojatno, i udahnuo novi život i motivaciju u nas oboje. Iako je naša usvajanje je gotovo tri godine, od prvog upita u travnju 2010. na smještaj u siječnju 2013. godine, naša vlastita situacija bila prilično jedinstven i znam da je proces usvajanja postaje mnogo brže.

Kao dio procesa procjene donošenja, svi potencijalni usvojitelji moraju proći procjenu zdravlja, koji bi trebao biti prilično jednostavan. Doktor gleda oči, uši i usta i stavlja stvari kao što su krvni tlak i BMI. Moja supruga također je provjeriti njezine grudi, a iako su moji privatni dijelovi nisu provjereni, imamo prijatelje za koje je bilo obrnuto, sa svojim dijelovima provjeriti, a ne njezin. To može ovisiti o vašem medicinskom povijesti.

Naš usvajanje medicinske

To je trajalo oko sat vremena, od kojih se mnogo liječnik ispunjavanje papirologije i postavljati pitanja. Stvarni fizički pregled je trajao oko 10 minuta.

Pročitajte više o ocjeni zdravstvene za usvojitelje.

Opći osjećaj biti roditelj je prekrasno, s očitim izuzecima koji tipično mangup dijete može donijeti. Biti posvojitelj djeteta koje je doživjela traumu konkretno donosi svoje izazove, i osjećaje.

Moj sin je vrlo zdrava fizički, a znakovi na ovom showu je emocionalno i psihički primjeren dobi, tako da smo vrlo sretni s tim u vezi.

Međutim, shvatili smo da je psihološki problemi uzrokovani djeteta ranih iskustava mogu se pojaviti nekoliko godina niz liniju. Naš sin je uklonjen iz njegova rođenja majke u vrlo ranoj dobi, tako izbjeći veliku traumu nakon rođenja, ali je činjenica da je bio odvojen od svoje majke koja je može izazvati neke probleme kasnije niz linija – mi ćemo morati pričekati i vidjeti.

Kako se osjeća da se posvojitelj

Bihevioralni problemi podići puno pitanja, a ne mogu naći sebe drugi nagađanje zašto radi određene stvari. Većina rođenja roditelji misle: “Je li dobivanje zuba, to je strašna dvojke, on je umoran?” Imamo dodatnu složenost pitamo: “Je li to nešto za napraviti sa svojim usvajanje ili prošlih trauma?

Kad je on stariji, mi ćemo imati dodatnu pritisak govori o njegovom usvajanju s njim, ali mi smo potpuno svjesni da je to dio procesa donošenja, te će se baviti tim izazovima kao oni dolaze.

Profesionalno smo imali jako dobru podršku od naših lokalnih vlasti. Naš socijalni radnik u organizaciji Theraplay sesija [u kojoj su prikazane roditelji kako igrati sa svojim djetetom u strukturirani i njegovanja način, pomažući da se formira zdrava privitke], a mi smo imali puno komunikacije iz našeg socijalnog radnika, naš sin je socijalni radnik i njegova Foster njegovatelja.

Kao i da je na kraju telefon, bili smo pozvani na puno tečajeva. Jedan takav Naravno prije stavljanja bilo je TAPPs (trauma, Postavljanje i priprema za plasman) naravno. To je vrlo dobro isporučena i dotaknu na učinke traume na usvojene djece, kao i Theraplay ideje. Tečajevi su svi bili slobodni da prisustvuju.

Prijatelji i obitelj su nevjerojatno podržavaju. To pomaže da imaju dobru mrežu podrške u kojem živite, što imamo, a kao i njihovu fizičku prisutnost, često ih pitati za savjete i savjete o tome kako bismo mogli nositi s određenim situacijama. Dobro je razgovarati s prijateljima i obitelji o svojim iskustvima usvajanje, te da imaju nekoga na raspolaganju koje možete oduška da.

Moja supruga i ja pokušati imati puno jedan-na-jedan put s našim sinom, a također i obitelj vremenu. Na primjer, kada je moja supruga i ja zagrliti, mi uvijek pozivamo našeg sina da se pridruže u, jednostavno ga umiri je dio obitelji.

Theraplay je korišten mnogo na početku našeg položaja. Mi smo imali nekoliko posjetitelja iz Theraplay stručnjaka koji su nam pokazali neke velike tehnike kako bi se naš prilog s našim sinom. Apsolutno sam siguran da su pomogli.

Naše post-usvajanje podrška

Osim Theraplay smo prilagoditi više konvencionalne roditeljske strategije tako da odgovaraju naše dijete. Na primjer, mi nemamo ‘nestašan korak “, ali mi imamo svoje mjesto u kuhinji da ide na neko mirno vrijeme. Ne ostavljajte kuhinju ipak – jedan od nas će ostati u blizini.

Mi radimo puno dodira s očima, kao, igre, čitanje, igranje – uvijek smo osigurali kontakt očima se koristi. To dolazi prirodno da većina roditelja, pa je čudno da moramo razmišljati o nečemu što radimo kao dio svakodnevnog života, ali moramo svjesni napor da ga umiri.

Pročitajte o novom, brže, proces usvajanja dva dijela.

Saznajte više o svom zdravlju i dobrobiti kao usvojitelja.

Roditeljstvo strategije za naše usvojenog sina

Saznajte više o usvajanju ili poticanje djece u skrbi, uključujući i poticanje mogućnosti i proces donošenja

Saznajte je li vaša odluka usvojiti dijete je pod utjecajem vaše zdravstveno stanje, te dobiti savjete o potrazi nakon vaše emocionalno zdravlje

Andrije savjeta za drugim usvojitelji

Saznajte što financijsku potporu i usluge možete očekivati ​​da pomogne s bilo posebnih ili dodatnih potreba vaše usvojenik može imati

Kako da se brine o bolesnom djetetu, uključujući i suočavanja s manjim nezgodama i dobivanje pomoći

Igra je zabavna, ali ona također pomaže vašem djetetu naučiti. Evo kako izvući najviše iz predstave

Savjeti za suočavanje s djecom koja su prevelika i oni koji imaju poremećaja pomanjkanja pažnje s hiperaktivnošću (ADHD)

Savjeti za roditelje o teškom ponašanju na malu djecu i male djece, uključujući i izljeve ljutnje

Više informacija

Prihvaćanje ili poticanje djeteta na skrb

Diana opisuje kako su ona i suprug, Sol, a koristi se parovi terapija spasiti svoj brak

Usvajanje: Vaše zdravlje i dobrobit

Jeste li zdrave težine za svoju visinu? Koristite ovaj jednostavan interaktivni alat kako bi saznali

Što nakon usvajanja podrška možemo dobiti?

JavaScript i Flash Player je potrebno kako bi vidjeli izbora alata.

Mi smo usvojili dijete – kako ćemo obveznica? (24 mjeseci pa nadalje)

JavaScript se može uključiti kroz svoje mogućnosti preglednika. Ako nemate verziju Flash Playera možete preuzeti besplatno Adobe Flash Player iz tvrtke Adobe Systems Incorporated na prvom mjestu.

Briga o bolesnom djetetu

JavaScript i Flash Player je potrebno kako bi vidjeli izbora alata.

Zašto je igra važna

Gledajući nakon aktivnog dijete

Suočavanje s dječjim problema ponašanja

‘Parovi terapija mi je spasio brak’

Koji je vaš BMI?

JavaScript se može uključiti kroz svoje mogućnosti preglednika. Ako nemate verziju Flash Playera možete preuzeti besplatno Adobe Flash Player od tvrtke Adobe Systems Incorporated.

11/06 /

11/06 /