srce-zdrave prehrane: Hrana i piće srce

Vino i čokolada dočarati slike dobar život, ali oni također mogu biti dio srca -healthy prehrani.

S obzirom na visoku stopu srčanih oboljenja među mnogim ljudima u svijetu, znanstvenici su se bliski pogled na brojnim hrane i dodataka – od masnih riba vitamin E – analizirati idealne sastojke za zdravlje vašeg srca.

“Ja ne mislim da je to izvan granica mogućnosti koje će u konačnici naći neke čarobne hrane koja se zapravo događa napraviti razliku”, kaže Alice Lichtenstein, sc, profesor prehrane znanosti i politike na Friedman School of Nutrition na Tufts Sveučilište u Bostonu.

Ali ona upozorava u lažni osjećaj sigurnosti. Na primjer, izlijevanje kapsulu ribljeg ulja tijekom vrućeg gluposti sladoleda neće zaštititi svoje srce, kaže ona. To je još uvijek najbolje je slijediti srce-zdrave prehrane i načina života. To znači hranjiv prehrane, kao i održavanje zdrave težine, kontroli krvnog tlaka i kolesterola, izbjegavanje pušenja, i ostati fizički aktivni.

“Mi smo imali velike nade za pojedine namirnice za dugo vremena, ali isto tako, mi smo idući u morati zagristi metak”, kaže ona.

Na taj način držati udaranje teretanu – i nagradite se nakon toga uz čašu crnog vina ili komad čokolade.

Da li pije crno vino smanjuju rizik od srčanih bolesti? Neke studije su pokazale da ljudi koji piju umjerene količine alkohola imaju manji rizik od srčanih bolesti nego osoba koje ne piju, a neka istraživanja pokazuju da crno vino može ponuditi dodatne zdravstvene beneficije. Sadrži spojeve, kao što su flavonoidi i resveratrol, koji mogu pomoći da se ograniči ateroskleroze, ili kaljenje u arterije.

Konzumiranje alkohola redovito, uključujući i crnog vina, može povećati razinu “dobrog” HDL kolesterola. Jedan do dva pića dnevno su pokazala da povećanje HDL za oko 12%, prema Udruge srca. Dodatni HDL može pomoći da se ukloni loš “LDL kolesterol”, što znači da ima manje materijala doprinijeti masnih naslaga u arterijama. Umjerena konzumacija alkohola ma y također smanjiti rizik od krvnih ugrušaka.

Ako pijete vino ili alkohol, Udruga Srce poziva umjerenost: ne više od dva pića dnevno za muškarce i jedan za žene.

A ako ne pijete alkohol, AHA upozorava protiv paljenja, kako bi se spriječilo bolesti srca, posebno kad možete uzeti tako mnoge druge preventivne mjere. Konzumiranje alkohola povećava rizik od ovisnosti, visokog krvnog tlaka, pretilosti, raka dojke i nesreća.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha