‘Survivor’ namirnice: 10 hrana da se na pustom otoku

Ako je došlo do Survivor televizijski show s nutricionista što natjecatelja, što je hrana će nositi zajedno u svojim ruksacima?

U toplim vremenskim fantazija, mislio sam o tome što bih izabrati da bi, ako sam znao da sam bio idući u biti nasukan na pustom otoku (u mojim snovima, moja Otok ima mjesto, opremljen je udobnost doma i nalazi negdje idilično kao što su South Pacific).

Na reality show, naravno, ne bi bilo naselje – samo oaza cvatnje ljepotu sa slatkom vodom pogodnom za piće i obilje ribe u moru. Šibice, drvo za ogrjev, otvarač za konzerve, i posude za kuhanje će biti povoljno na raspolaganju, vjerojatno ostalo od prethodnog preživjela.

S obzirom da je moj raj otok sadrži svježe tekuće vode, ne trebam da bi broj 1 nužnost sa mnom. Mango stabla će biti dostupna na otoku, kako bi zadovoljio svoje sladokusac i služe kao izvor vitamina A. svježe ribe iz mora bi pružila obilje nemasnog proteina uz kardio -protective omega-3 masnih kiselina. Ja isplanirati sebe whittling podružnicu u koplja, a zatim pričvrstiti savjet napravljen od nekog blaga koje sam pronašao na otoku. Svaki dan oko 4 popodne, ja bih preći u struka visoke vode i uloviti svoj ulov kuhati preko vatre.

Nažalost, nedostatak rashladnih odbacuje niske masnoće mliječnih proizvoda, što svakako bi moj popis super hranjiv hranu. Teško je dobiti dovoljno kalcija u svojoj prehrani, bez mliječnih proizvoda ili obogaćene hrane, pa bih ponijeti moj dnevni multivitaminsko s mineralima popuniti prehrambene praznina.

Sada za 10 najboljih namirnica koje bih izabrati da bi me dobro hranjena za vrijeme mog izolacije. Razmislite uključujući i neke ili sve od ovih nutricionistički zvjezdanih, skladištenje stabilna hrane sljedeći put kada ići kampiranje (i biti sigurni da su neki na ruci u svom ostava za sljedeći put naiđete nisko na namirnice).

1. Gotovi grah su ekonomičniji, dolaze u različitim bojama, oblicima i veličinama, i svi od njih su srdačna izvori nemasnog proteina, vlakana, “dobre” ugljikohidrate i željeza. Njihov je topiv vlakno pomaže smanjiti razinu kolesterola i normalizira razinu šećera u krvi. Oni također mogu igrati ključnu ulogu u kontroli težine, jer su vam se ispuniti za vrlo malo kalorija. Gotovi grah pobjeda za pripremu, za razliku od osušene sorte koja zahtijeva namakanja i duga razdoblja kuhanja.

2. Razne orasima (bademima, orasima, brazilski oraščići, i pecans) pruža selen, vitamin E, bjelančevina, omega-3 masne kiseline, magnezij, bakar, folna kiselina, vlakana i zdravih nezasićenih masti. Ove hranjive nuggets su ukusna (i stabilna na skladištu) tretirati uživati ​​u bilo koje vrijeme. Njihova masti i vlakana sadržaj učiniti ih velika glad -reducer. Oni su također veliki temelja u spreadable maslac od oraha.

3. Borovnice mogu uživati ​​svježe za nekoliko dana, a zatim suši za ukusna poslastica. Ove preslatko malo dragulja top izvor antioksidansa. Oni sadrže raka -protective ellagic kiseline, zajedno s taninima koji će vam pomoći spriječiti infekcije mokraćnog sustava i promicanje zdravlja mozga i vida. Mnogi od tih antioksidativna svojstva su zbog pigment koji daje borovnicama svoje bogate plave boje. Njihova vlakana ima u izobilju, a borovnice su također dobar izvor vitamina C.

4. Utvrđeni cijelog zrna žitarica čini veliki snack ili za doručak i bez mlijeka. Pažljivo odabrani, hrskavi cijelog zrna žitarica može biti učitan s proteinima, magnezijem i vlaknima. I to se može popuniti prazan želudac satima. Top svoju pahuljice sa suhim borovnicama i orasima za veliki staza mix. Žitarice je lakše, manje kvarljiv i svestraniji od mnogih drugih cijelog zrna proizvoda.

5. križonosan povrća brokula je još jedna elektrana prehrane. To je bogat izvor folne kiseline, vitamina C, kalija, vitamina B, vitamina E, vlaknima i kosti kalcij za izgradnju kostiju. Brokula je također puna antioksidansa, posebno sulforafan, koji sadrži moćne antikancerogene tvari. Jedite sirovo ili lagano na pari kako bi se zaštitili od raka, srčanih bolesti i urođene mane.

6. Kako bi se moj vid oštar, mrkva će biti šareni dodatak mojoj opstanak alatom. Ovi hrskavi povrće su bogat izvor beta-karotena, još jedan snažan antioksidans koji može pomoći smanjiti rizik od raka. Vlakna i vitamin A među ostalim hranjivim tvarima koje se nalaze u mrkvi.

7. Kako sam mogao opstati bez moje čaše crnog vina na večeru? Vlade SAD-a 2005 Dietary Guidelines i Udruga Srce se slažu da postoje kardiovaskularne koristi od stakla ili dvije vina (ili nekog drugog alkoholnog pića) dnevno. Crno vino, moj osobni favorit, sadrži reservatol i flavonoide koji nude dodatne antioksidansa koristi.

8. Čaj je umirujuće piće koje se može uživati ​​vruće ili hladno. I ne samo to, nego sve vrste čaja lišća prepunim kemijskih spojeva koje se smatra da smanjuju rizik od nekih vrsta raka i srčanih udara, kao i za snižavanje kolesterola i potaknuti metabolizam. Možete staviti čaj u sobi-temperatura vode, zatim ostaviti na suncu da bi osvježavajući “sunce čaj”.

9. Naranče su osvježavajući i ukusan način zadovoljiti vaš slatki zub, a oni pružaju bogatstvo prehrambene dobrote. Oni su bogat izvor vitamina C, vlakana, kalija i folne kiseline. Citrus flavonoidi mogu pomoći spriječiti rak i spriječiti kardiovaskularne bolesti. Bogati sadržaj kalija može pomoći zadržati krvni tlak. Uživajte u ovom agrume s namirnice bogate željezom kako bi povećali tjelesnu apsorpciju željeza.

10. svijetlo crvena boja rajčice je razlog da su bogat izvor antioksidansa likopena, koji pomaže u zaštiti od nekoliko vrsta raka, bolesti srca, i, eventualno, gubitak koštane mase. Petite kockice konzervirane rajčice su zgodan i napraviti predivno svjež dodatak na bilo koje jelo. Ove Ruby dragulje se učitava s vitaminom A, vitaminom C, kalija i vlakana.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha