uzroci angine

Angina je uzrokovana smanjenim protokom krvi u srčani mišić. Tvoja krv prenosi kisik, što vaš srčani mišić treba preživjeti. Kada vaš srčani mišić ne dobiva dovoljno kisika, to uzrokuje stanje koje se naziva ishemija.

Najčešći uzrok smanjenog protoka krvi u srčani mišić je koronarna arterijska bolest (CAD). Vaše srce (koronarne arterije) može postati suziti naslage se zovu plak. To se zove ateroskleroza.

To smanjuje protok krvi je problem opskrbe – vaše srce ne dobiva dovoljno krvi bogate kisikom. Vi svibanj Pitam se zašto se ne moraju uvijek angine ako su vaše srčane arterije sužene zbog masnih nakupina. To je zato što u vrijeme niske potrošnje kisika – kada se odmara, na primjer – vaše srce mišić može biti u mogućnosti dobiti na smanjenom količinom protoka krvi bez pokretanja angine simptome. Ali kada se poveća potražnja za kisikom, kao što su kada se vježba, to može dovesti do angine.

Nestabilne angine. Ako depoziti masti koje sadrže (plakova) u rupture krvnih žila i krvnog ugruška oblika, to se brzo može blokirati ili smanjiti protok kroz sužene arterije, iznenada i ozbiljno smanjuje dotok krvi u srčani mišić. Nestabilna angina može biti uzrokovan krvnih ugrušaka koji blokiraju ili djelomično blokiraju krvne žile vašeg srca.

Nestabilna angina pogoršava i ne povlači se mirovanjem ili svoje uobičajene lijekove. Ako je protok krvi ne popravi, srčani mišić lišen kisika umire – srčani udar. Nestabilna angina je opasno i zahtijeva hitno liječenje.