zlouporaba alkohola i ovisnost-za obitelj i prijatelje

Ako netko vama blizak je imao problema s alkoholom, znaš kako je to teško može biti. Znate kako žive ili posla s nekim koji zlorabi ili je ovisan o alkoholu može promijeniti, pa čak i uništiti svoj život. Vi ste važan dio svog voljene osobe liječenje i oporavak. Vaše emocije i život mogu mijenjati, a brigu o sebi je također važna.

To može biti vrlo teško živjeti s članom obitelji koji ima problema s alkoholom. To je najbolje da ne pokušavaju kontrolirati, izgovor, ili prikriti osobe piti. Umjesto toga, potaknite člana obitelji da traže tretman. Pronađite dobro vrijeme za razgovor s osobom.

Kada je napravio izbor za liječenje, igraju važnu ulogu. I Vi možete pomoći vaš volio jedan prestati piti i pomoći popraviti štetu koju svojom obitelji ili odnos. Ovdje su neke stvari koje možete učiniti

Ako pijete, odlučiti da li želite držati alkohol u kući. Nakon što je alkohol u svoj dom uspjeti teže za vaš volio jedan da ostanu trijezni; Biti uključeni i pacijenta. Prisustvujte sastancima oporavak s voljenom osobom, i biti potpora. Znajte da to može potrajati dugo vremena za vas da povjerenje i oprostiti osobi, a za osobe do sebe ili se oprosti; Budite svjesni da je vaš volio jedan svibanj izgledaju kao druga osoba nakon što je on ili ona je trijezan. Možda će vam biti teško naviknuti na tu osobu. Možda ćete morati obnoviti svoj odnos; Shvatite da imate pravo znati kako teče oporavak, ali pitati o tome na uljudan način; Pomoć vaš volio jedan plan za povratak. Većina ljudi relaps nakon tretmana. To ne znači da liječenje nije uspjelo. Pokušati pomoći vaš volio jedan, vidi recidiv kao priliku da se bolje i nastaviti raditi na vještine kako bi se izbjeglo da pije; Usredotočite se na pozitivne akcije vaš volio jedan je stvaranje.